Čestitka premijera Kadrije Hodžića u povodu 9. maja

Spread the love
Menprom

U povodu 9. maja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe, Dana zlatnih ljiljana i Dana logoraša, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Reha Centar

 „U povodu 9. maja – Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke.

 

Današnja Europa rezultat je, između ostalog, borbe i zalaganja, te žrtve koju su, od 1941. do 1945. godine, uložili i građani Bosne i Hercegovine. Zato je naše moralno i historijsko pravo da se svrstavamo u zajednicu europskih naroda i da se vidimo u Europskoj uniji. Upravo je Europska unija kao dan Europe odredila 9. maj, dan koji je ujedno i Dan pobjede nad fašizmom, pa ovom prilikom čestitam i Dan Europe, simbola bolje budućnosti i prosperiteta.

Vlada Tuzlanskog kantona je u proteklih nešto više od 100-tinu dana fokus našeg rada usmjerila upravo ka borbi protiv korupcije i nepotizma, kao temeljnim vrijednostima. Drago nam je da je ovo naše nastojanje prepoznao i je šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini Nj.E. Ambasador Johann Sattler. Takvo priznanje dodatni je podstrek da u ovom pravcu nastavimo naše djelovanje u narednom periodu.

U našoj domovini Bosni i Hercegovini 9. maj se obilježava i kao Dan Zlatnih ljiljana i Dan logoraša BiH. Ovaj datum je objedinio obilježavanje pobjeda nad fašizmom, ali je isto tako i podsjetnik na torturu hiljada onih koji su prošli logore u proteklom oslobodilačkom ratu i one koji su dali najveći doprinos u borbi za slobodu koju danas uživamo.

Nadamo se da će budućnost donijeti svima svjetlo pravde i nade da se fašizam, u bilo kom obliku, nikad više neće ponoviti“.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara