Čestitka premijera Bege Gutića za RMU “Banovići” povodom priznanja „Zlatna plaketa sa ljiljanom“

Spread the love
Menprom

Povodom priznanja „Zlatna plaketa sa ljiljanom“, koje je menadžmentu RMU „Banovići“ dd. Banovići dodijelio Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Reha Centar

 

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime Upravi Rudnika mrkog uglja „Banovići“ upućujem iskrene čestitke povodom priznanja „Zlatna plaketa sa ljiljanom“, koje je dodijelio Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona.

 

Ovo priznanje, imajući u vidu od koga ono dolazi, svojevrsna je nagrada za nesebičan i konstantan rad i angažman, te doprinos u rješavanju životnih problema boračke populacije. Prije svega to se odnosi na zapošljavanje velikog broja demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u RMU „Banovići“ d.d. Banovići, ali i brojne druge oblike pomoći populaciji koja nas je sve neizmjerno zadužila.

Imajući u vidu nove investicijske projekte u Rudniku, prije svih tu mislim na izgradnju termoelektrane u Banovićima, te samim tim i otvaranje novih radnih mjesta, ovo priznanje svojevrsna je i obaveza da Rudnik nastavi dosadašnju praksu upošljavanja boraca i članova njihovih porodica.

Istovremeno ovim putem, želim se zahvaliti i svim članovima Saveza demobilisanih boraca, koji su prepoznali nastojanja Rudnika, i što su ta nastojanja dodjelom priznanja posebno istaknuli.

Očekujem da i druga privredna društva, prije svih ona u većinskom državnom vlasništvu, slijede primjer Rudnika mrkog uglja Banovići, da poštuju odredbe Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica, te da, dajući prednost pri zapošljavanju pripadnicima ove populacije, vrate barem dio duga koji svi zajedno imamo prema braniteljima Bosne i Hercegovine i članovima njihovih porodica.

U to ime, Upravi RMU Banovići, još jednom upućujem čestitke na dobivenom priznanju i riječi zahvale, za doprinos zbrinjavanju boračke populacije.“

aktuelno.ba / Vlada TK

Komentari

Komentara