Čestitka premijera Bege Gutića u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Spread the love
Rental Travel

U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Reha Centar

 U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti BiH.

Odluke koje su donijeli predstavnici svih bosanskohercegovačkih naroda na historijskom zasjedanju u Mrkonjić Gradu, neprocjenjiv su zalog za budućnost i opstanak Bosne i Hercegovine.

Danas, kad obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine, nažalost moramo priznati da naša borba protiv fašizma nije okončana. U svjetlu, presude ratnom zločincu Ratku Mladiću, susrećemo se sa novim oblikom fašizma.

Fašizmom koji nosi oblik veličanja presuđenih ratnih zločinaca, pokušaja relativiziranja historijskih činjenica, falsifikovanja historije.

To je prijetnja kojoj se mora suprotstaviti snažan institucionalni otpor.

Na svima nama je ostala čast i obaveza da čuvamo i branimo državnost i historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine i antifašističku tradiciju ovog prostora, kao i granice naše države koje su potvrđene 1943. godine.

Odbrambeno – oslobodilačkim ratom 90-ih godina ponovno smo odbranili državu Bosnu i Hercegovinu i to je naš zalog budućim generacijama.“

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara