Čestitka povodom promocije doktora nauka UNTZ

Rental Travel

Svečanoj promociji doktora nauka, koja je održana danas, u Amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta, na poziv Rektorice Univerziteta u Tuzli prisustnima se obratio i vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić.

Reha Centar

“Poštovana Rektorice Hadžigrahić, poštovani prorektori, dekanese i dekani, dragi profesori, doktoranti, uvaženi gosti sve vas srdačno pozdravljam i želim dobrodošlicu u našu Tuzlu. Svaki put nas raduje promocija nove generacije doktoranata koja budi nadu i od koje se očekuje da ostvari vrijedna dostignuća koja će svima nama biti od koristi.

Prije svega želim da čestitam svim doktorantima na ovom izuzetnom životnom i akademskom ostvarenju, uz najbolje želje za uspjeh u radu na profesionalnom i ličnom planu. Takođe, želim istaći da moramo  biti ponosni na naše doktorante koji su svojim odricanjem i trudom postigli najveće akademsko zvanje koje sa sobom nosi radost, zanos i želju za boljim sutra, ali istovremeno i veliku odgovornost.

Odbranom svojih teza vi ste kročili u globalni svijet nauke koji nudi razmjenu i transfer savremenih znanja i vještina, zato iskoristite svoj potencijal i mijenjajte svijet oko sebe nabolje jer pred vama su beskonačne mogućnosti nauke i znanja koje svakodnevno mijenjaju paradigmu našeg čovječanstva. Zato, nemojte nikada odustati u tom nastojanju jer istinski naučnik i intelektualac i jeste onaj koji hoće bolje i drugačije od postojećeg. Želim Vam puno uspjeha u budućem radu. Hvala i živjeli”- poručio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

Svake akademske godine Univerzitet u Tuzli organizuje svečanost u čast promocije doktora nauka i to je čin koji ima značaj ne samo za Univerzitet, nego i širu zajednicu.

Svoju 46. godišnjicu Univerzitet u Tuzli obilježava nizom naučnih, kulturnih, umjetničkih i sportskih događaja, u periodu od 08.12. do 22.12.2022. godine.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara