Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Rental Travel

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Reha Centar

u povodu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, želimo izraziti iskreno poštovanje prema našim sugrađanima – osobama s invaliditetom. Ovaj dan je prilika da razmišljamo  o važnosti inkluzije i podrške osobama s invaliditetom u našem društvu.

Grad Tuzla teži stvaranju okruženja koje je otvoreno i prilagođeno svim građankama i građanima. Radimo na tome da osiguramo jednake šanse za svakog pojedinca, omogućavajući pristupačnost javnih prostora, razvijamo programe podrške i sarađujemo s nevladinim organizacijama kako bismo zajedno gradili inkluzivno društvo.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom prilika je da zajedno promovišemo svijest o važnosti poštovanja različitosti i solidarnosti. Uzimajući u obzir potrebe osoba s invaliditetom, gradimo zajednicu u kojoj svaki pojedinac može ostvariti svoj puni potencijal.

Hvala svim građankama i građanima koji aktivno učestvuju u ovom procesu i doprinose stvaranju boljeg, pravednijeg društva za sve nas.

Dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik

Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća

aktuelno.ba

Komentari

Komentara