Cerićeva kandidatura proizvodi nemjerljivu štetu za BiH i Bošnjake

Spread the love
Rental Travel

Nedavno je akademik Esad Durakovic komentarisao kandidaturu Mustafe Cerica za predsjednistvo BiH. Ponovimo kljucnu misao akademika Durakovica: 

“Uslov opstanka Bošnjaka – a oni su uslov opstanka Bosne i Hercegovine – jest odvajanje politickog od vjerskog. … Na ovu zemlju i na ovu državu izvršena je strašna agresija upravo s ciljem da se Bošnjaci neutraliziraju kao politicki subjekt i da se svedu u razmjere (folklorne) vjerske zajednice. Kreatorima agresije i „liderima genocida” u BiH bio je osnovni cilj da postave takvo stanje u kome Bošnjaci mogu biti samo vjerska skupina i da njihove interese mogu artikulirati samo vjerski lideri – upravo kao interese vjerske zajednice, a ne i politickog subjekta.” 

Ovo je sve tacno i ovo danas mnogi vide. Problem je sto ovo niko nije htio da vidi na vrijeme, prije 20 godina, kada smo mi uporno i uzaludno upozoravali da Alija Izetbegovic upravo to veoma uspjesno ostvaruje na djelu.  Strah nas je da je sada malo kasno, ali bolje da ne ponovimo istu gresku, jer ce biti prekasno. 

Medjutim, ni po koju cijenu ne smijemo glasati za Cerica iz jos vaznijeg razloga, jer je Ceric agent velike Srbije, dokazani Udbas, dokazani neprijatelj Bosnjaka.

M. B.

Reha Centar

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: