Čak šest stranka u Čeliću potpisalo podršku Admiru Hrustanoviću za poziciju načelnika općine

Lokalni izbori 2020. godine će po mnogo čemu biti zanimljivi i neizvjesni u gotovo svim općinama i gradovima Tuzlanskog kantona. Kada je u pitanju Općina Čelić i izbori za načelnika ove općine može se reći da je već danas Admir Hrustanović, gotovo pa sigurno obezbijedio mjesto načelnika ove općine te kako se samo čudom može desiti da ne pobijedi na predstojećim Lokalnim izborima.


Naime, danas je čak šest stranaka potpisalo i zvanično Sporazum po kojem se očituju da će podržati Hrustanovića za načelnika ove općine.
Ovaj Sporazum su danas u Čeliću potpisali SDP, DF, SBB,SBiH, HDZ te SD BiH.
“Ovo je velika obaveza i odgovornost koju prihvatam sa ponosom jer želim istinski služiti svim građanima Općine Čelić. Mislim da u Federaciji BiH nema općine niti grada koji ima kandidata iza kojeg stoji više različitih političkih stranaka kao što je to slučaj u Čeliću. Ovdje smo se svi zajedno složili da će svaka stranka imati svoje odvojene liste ali da nam je zajednički cilj da imamo načelnika koji je spreman poštovati podjednako sve vijećnike, kao i ekonomske, socijalne i političke ciljeve svake političke stranke koje imaju cilj energičniji i efikasniji razvoj Općine Čelić. Na karti Tuzlanskog kantona smo rubna općina, tako se prema nama i ponašaju jer smo do sada bili na rubu svih kapitalnih projekata za razvoj Općine Čelić. Došlo je vrijeme da se to ispravi a svi današnji potpisnici i svi oni koji nam se još u međuvremenu pridruže, zajedno sa mnom imaju isti cilj, a to je “Čelić kao mjesto ugodnog življenja”,- kazao je danas kandidat za načelnika Općine Čelić Admir Hrustanović.


On je još ovom prilikom dodao da je svjestan odgovornosti ali i svih predstojećih laži i obmana koje će dolaziti od aktuelne vlasti u Čeliću s ciljem njegove diskreditacije ali se u našem razgovoru samo nasmijao i prokomentarisao na način “Mogu pričati šta hoće, sve njihove priče su ispričane, narod zna”, kazao je Hrustanović.
Prema našem izvoru Admir Hrustanović ima apsolutnu podršku za mjesto načelnika Općine Čelić svih političkih stranaka u Čeliću, izuzimajući vladajuću SDA, te kako nije tajna da je i veliki broj pristalica, upravo vladajuće SDA spreman podržati Hrustanovića, kao zajedničko rješenje svih politika u Čeliću.


Kandidat za načelnika Općine Čelić Admir Hrustanović predstavio je danas javnosti i građanima općine Čelić Program rada u kojem svakako dominira ekonomski razvoj i podrška obrazovanju mladih u Čeliću, kao i veća podrška za boračku populaciju, socijalno ugroženo stanovništvo, penzionere. Podizanje većeg stepena brige za zdravstveni sistem, mlade, sport, kulturu i vjerske zajednice su također sastavni dio Programa kandidata za načelnika Općine Čelić Admira Hrustanovića.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara