Budžet Grada Tuzla bogatiji za oko 7 miliona maraka,većina sredstava za projekte komunalne infrastrukture

Spread the love
Menprom

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Tuzla usvojili su rebalans Budžeta Grada Tuzla za 2017. godinu- Šefica Službe za budžet i finansije Suada Isaković, naglasila je  da je Budžet usvojen u januaru 2017. godine u iznosu nešto većem od 50 miliona KM, a Odlukom o izmjenama i dopunama Budžeta predviđena su sredstva u iznosu nešto većem od 57 miliona KM. Na usvajanje odluke o rebalansu budžeta uticalo je okončanje procedure dodjele građevinskog zemljišta na Sjenjaku, te iskazani suficit za 2016. godinu.

Reha Centar

Dodatna sredstva u Budžetu grada trebala bi u znatnoj mjeri popraviti stanje po pitanju komunalne infrastrukture za koju je predviđeno dodatnih gotovo pet miliona maraka od pristiglih sedam, a ostatak od dva miliona će se rasporediti pojedinim gradskim službama i resorima za unapređenje pojedinih oblasti.

Tako će recimo KPSC “Mejdan” Tuzla ovim rebalansom dobiti blizu 120 hiljada maraka za unapređenje svog poslovanja i infrastrukture, te još neke gradske službe.

Kod usvajanja rebalansa Budžeta vijećnici SDA su bili susdržani jer kako nam je kazao Sabahudin Imamović – predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću, imali su tri amandmana na rebalans od kojih nije podržan ni jedan.

R.T.

Komentari

Komentara