Budi i ti dio najmlađe ekipe!

Spread the love
Rental Travel

 Udruženje građana “Multi” Tuzla poziva sve zainteresovane volontere/ke da budu dio Organizacionog odbora projekta “Let's Do It Tuzla”, a koji obuhvata organizaciju i implementaciju dvije velike akcije “Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan” i “Let's Do It – milion sadnica za 1 dan”, kao i program ekoloških edukacija “Mala škola ekologije”, na prostornom i pravnom području Grada Tuzle.

Reha Centar

Let's Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 151 745 volontera, koji su očistili oko 12 500 tona otpada i zasadili 314 886 sadnica raznih vrsta drveća.

Od samog početka djelovanja naša organizacija potiče mlade ljude da uzmu aktivno učešće u rješavanju problema u zajednici, između ostaloga i onih koji se tiču ekološkog stanja. Bosna i Hercegovina je jedna od zemalja Evrope koja je najzagađenija enormnim količinama ilegalno deponovanog otpada, dok sa druge strane obilujemo prirodnim ljepotama ali ih ne znamo cijeniti i čuvati.“, izjavio je Amar Kavgić, izvršni koordinator projekta „Let's Do It Tuzla“.

Prijaviti se mogu svi koji imaju stalno boravište na području Grada Tuzle ili u neposrednoj blizini, s obzirom na potrebu stalnog angažmana u dnevnim aktivnostima projekta, ali i prisustva na sedmičnim sastancima. Prednost imaju kandidati koji su učestvovali u implementaciji istih ili sličnih projekata. Kandidati moraju biti stariji od 16. godina. Angažman je u potpunosti na volonterskoj osnovi.

„Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 112 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 11.000.000 volontera.

Za 5 godina postojanja, projekat ‘Let's Do It’ postigao je mnogo toga. Od ideje u koju niko nije vjerovao prerasli smo u jedan od najvećih volonterskih pokreta u našoj zemlji, u kojem učešće uzme preko 50.000 volontera godišnje. Da je naš rad zaista prepoznat, govore i priznanja Američke ambasade u BiH, ali i nedavno osvojena plaketa „Energy Globe Award“, jedna od najprestižnijih nagrada iz oblasti zaštite životne sredine u cijelom svijetu. Godišnje se za ovu nagradu nominuje 1.000 projekata iz 170 zemalja, a baš mi imamo čast da ponesemo tu laskavu titulu za našu zemlju.“, rekao je Kavgić.

Iako je prvobitno planirano da poziv bude otvoren do 15.07.2016. godine, organizatori su odlučili da taj rok bude produžen za još 5 dana, tačnije do 20.07.2016. godine.

Ovom prilikom pozivamo sve mlade ljude da nam se pridruže i budu dijelom najveće ekološke priče naše zemlje i svijeta. Radujemo se novim prilikama za rad i druženje, a to dokazujemo i našim sloganom – Ujedinjeni u akciji“, dodao je Kavgić.

Više informacija možete dobiti putem e-maila: tuzla@letsdoit.ba ili Facebook Fan Page-a www.facebook.com/letsdoit.tuzla svaki radni dan od 09 do 16 sati. Prijavu na konkurs možete ostvariti putem sljedećeg linka : PRIJAVA NA KONKURS

aktuelno.ba

Komentari

Komentara