Broj stanova u novogradnji raste u regionu

Spread the love
Menprom

U poslednje vreme, na tržištu nekretnina sve je više novih stanova koji čekaju svoje kupce. Čini se da je starogradnja danas popularna samo u pogledu iznajmljivanja stanova, dok je novogradnja preuzela monopol kada je reč o kupovini.

Reha Centar

Iako cena kvadrata neprestano raste, zgrade u novogradnji samo niču. Međutim, uprkos nezavidnoj finansijskoj situaciji u zemlji, novi stanovi ipak nalaze svoje kupce. Broj stanova i kuća u novogradnji ne raste samo u Bosni, već i u susednim državama poput Srbije i Hrvatske.

Da li je popularnost novogradnje zapravo motivisana, ili predstavlja samo rezultat pomodarstva? U nastavku teksta saznajte šta novogradnju čini toliko popularnom među kupcima, kao i koji su benefiti kupovine stana u novogradnji.

Stanovi u novogradnji različitih kvadratura za različite potrebe

Ono što je kupcima možda najprivlačnije kod stanova u novogradnji jeste njihova raznovrsnost. Različiti profili ljudi danas traže stan za kupovinu, što za sobom povlači i različite ukuse u pogledu enterijera i eksterijera, različite potrebe u vidu sadržaja koji stambeni kompleksi nude, kao i činjenica da je svakom pojedincu potreban stan druge veličine.

Pa tako, na primer, stanovi različitih kvadratura u beogradskom naselju Voždovac vrlo su privlačni i popularni među stanovnicima ovog grada, jer pružaju mogućnost da na jednom mestu savršen stan pronađu samci i parovi bez dece, ali i porodice sa decom, bez obzira na to da li imaju ili planiraju više dece ili samo jedno. Ovako raznovrsna ponuda stanova ovaj kraj grada čini vrlo atraktivnim.

Svi kompleksi stanova u novogradnji obično nude širok dijapazon stanova, od jednosobnih do četvorosobnih stanova različite kvadrature, kao i penthaus stanove. Na taj način, kupci nekretnine mogu pronaći svoj budući stan prema svojim potrebama, baš u kraju po njihovoj želji i u kompleksu koji su odabrali.

Savremeni standardi gradnje kao osnovna odlika stanova u novogradnji

Još jedan razlog zašto je novogradnja danas sve popularnija, a stanovi u novogradnji često birani i još češće priželjkivani od strane kupaca, jesu standardi gradnje koje kompleksi u novogradnji moraju ispoštovati.

Najsavremenija tehnologija izgradnje ovih kompleksa kupcima garantuje da novoizgrađeni kompleksi i stanovi u njima zadovoljavaju najviše standarde gradnje. Moderni stambeni kompleksi ispunjavaju visoke standarde energetske efikasnosti, a prilikom njihove izgradnje koriste se kvalitetni, izdržljivi i pre svega prirodni materijali.

Na taj način, kupci su sigurni da kupovinom stana u novogradnji pametno ulažu u svoju budućnost i budućnost svojih potomaka.

Stanovi u novogradnji obezbeđuju različite aktivnosti za rekreaciju i odmor

Osim savremenih standarda izgradnje koje novi projekti moraju ispuniti, kompleksi stanova u novogradnji svojim stanarima obezbeđuju i veliki broj objekata i aktivnosti za rekreaciju i odmor za celu porodicu.

U okviru ovih modernih kompleksa nalaze se parkovi, igrališta i teretane koji stanarima služe za rekreaciju, kao i restorani, kafići i drugi objekti u kojima oni mogu uživati u svoje slobodne vreme.

Funkcionalna organizacija prostora – još jedna bitna odlika stanova u novogradnji

Ovi stanovi su takođe projektovani tako da maksimalno iskoriste prostor koji im je na raspolaganju. Funkcionalnost prostora je nešto što odlikuje stanove u novogradnji, što dovodi do toga da čak i u jednosobnom stanu od 30 kvadrata, možete uživati u komforu modernog stambenog prostora.

Za mnoge potencijalne kupce stanova, kao i one koji su svoj novi stan već kupili, još jedna vrlo bitna stavka jeste terasa. Terasa je danas na neki način postala simbol novogradnje, a uživanje u predivnom pogledu tokom ispijanja prve jutarnje kafe postao je prototip lagodnog i srećnog savremenog života.

Zato se prilikom projektovanja i izgradnje stanova danas velika pažnja posvećuje terasi, koja će biti spona vašeg stambenog carstva sa spoljašnjim svetom, kao i mesto na kome ćete se svakodnevno opuštati i uživati.

Kondominijumi – stambeni kompleksi novogradnje sa akcentom na bezbednost

Kondominijum je stambeni kompleks zatvorenog tipa, u kome je posebna pažnja posvećena sigurnosti. Naime, stambene zgrade koje čine kompleks kondominijuma odvojene su od svog okruženja ogradom. Za sve stanovnike kondominijuma postoji jedan zajednički ulaz, kroz koji se može ući jedino nakon što se utvrdi vaš identitet.

Čitav kompleks ima svoje obezbeđenje i video nadzor, a stanarima kompleksa dostupne su i podzemne garaže radi zaštite vozila. Pored svih mera bezbednosti, kondominijumi poseduju sopstvene površine poput parkova, igrališta i sportskih terena, kao i objekte poput teretana, kafića, restorana i drugih mesta za izlazak.

Ukoliko planirate porodicu ili je već imate, i sa njom želite da živite lagodan i bezbedan život, kondominijum može biti pravo stambeno rešenje za vas.

Kao što ste mogli pročitati, popularnost novogradnje nije samo puko pomodarstvo, već se može motivisati brojni benefitima koje ovaj moderni vid stanovanja nudi.

Inovativna rešenja i konstantno unapređivanje tehnologije izgradnje potrebni su kako bi se opstalo na ovom konkurentnom tržištu, što motiviše investitore da ulažu u kvalitet, kako bi stekli i zadržali svoje kupce.

avokado.rs

Komentari

Komentara