Brisel: Delegacija BiH na skupu o EU integracijama

Spread the love
Menprom

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto, njeni zamjenici Mladen Bosić i Šefik Džaferović, te poslanica Aleksandra Pandurević učestvovaće u radu Okruglog stola na visokom nivou o regionalnoj perspektivi procesa evropskih integracija zemalja zapadnog Balkana, koji će danas i sutra biti održan u Briselu.

Reha Centar

Učesnici Okruglog stola, organizovanog u okviru programa podrške Evropskog parlamenta parlamentima država u procesu proširenja Evropske unije (EU), biće u prilici da o ključnim pitanjima procesa evropskih integracija razmijene mišljenja sa vodećim zvaničnicima Evropskog parlamenta, uključujući i stalne izvjestioce za zemlje regiona, kao i predsjedavajuće odbora Evropskog parlamenta za odnose sa zemljama zapadnog Balkana.

Takođe, učesnici će razgovarati o reformskoj agendi i njenom provođenju, o ulozi parlamenta u osnaživanju civilnog društva, s posebnim osvrtom na dobro upravljanje, vladavinu prava i sprečavanje diskriminacije, kao i o pretpristupnoj pomoći iz sredstava IPA II programa.

Učesnici će se, kako je najavljeno, susresti sa članovima Komiteta za vanjske poslove Evropskog parlamenta, kao i sa predstavnicima parlamenata zemalja članica EU.

Na marginama Okruglog stola predviđeni su i bilateralni susreti delegacija državnih parlamenata sa izvjestiocima Evropskog parlamenta, najavljeno je iz PSBiH.

BHRT

Komentari

Komentara