Bračni partneri po horoskopskim znakovima

Menprom

Gotovo ne postoji osoba koja prilikom susreta sa drugom osobom nije upoznata ili ne sazna u kome je horoskopskom znaku rođena dotična ili dotični, i u glavi već napravila paralelu da li se slažu ili ne.

Reha Centar

Bilo radi zabave ili ne, u cijeloj ovoj priči to je hiljadugodišnja realnost koja se u milionima slučajeva pokazala kao tačna. Dobri uporedni horoskopi su se uvijek završavali dobro i bivali trajni i kvalitetni, dok su se loši uporedni horoskopi uvijek i završavali loše.

Ovan

ON
Muškarac Ovan spada u kategoriju najpoželjnijih u očima žena i uglavnom su to oni muškarci o kojima maštaju sve žene (sportisti, vojnici, ratnici, oficiri). Spadaju u kategoriju muškaraca koji salijeću žene, obasipaju ih komplimentima, poklonima, romantičnim porukama, a njegov prioritet je da žena mora da bude lijepa i pametna. Ali od žene traži i da bude visoko moralna na svim poljima i u svakom pogledu, mada sami nisu ni blizu takvoj osobini. Muž Ovan ne toleriše prevaru i preljubu koja se uradi njemu, ali je veoma sklon da sam ulijeće u flertove, paralelne veze i ljubavničke odnose. Nikad mu nije dosta uzbuđenja i uvijek ih traži ili izaziva. Posebno ako postojećoj vezi nije seksualno zadovoljan, sigurno će zadovoljstvo potražiti negdje van kuće i braka. Ovo su jako ponosni muškarci sa nezajažljivim seksualnim apetitom koji jako teško kontrolišu. Dakle, ono što svaka žena mora da zna, ako želi Ovna za muža i da taj odnos traje dugo, je da mora da odgovori na sve seksualne porive i želje.

ONA
Obzirom da se radi o tipičnom muškom znaku i žena Ovan spada u vitalne, zdrave i često fizički superiorne žene koje se rijetko kada žale na bilo šta. To su hiperaktivne, ambiciozne žene koje traže istog takvog partnera. Veoma su nezavisne i ne tolerišu glupe i neaktivne muškarce, a ako su istih temperamenata često su zajedno i u poslu. Svom su partneru i ljubavnice i prijateljice u isto vrijeme. Ovim ženama nikad nije dosadno i spadaju u one kojima dan traje 24 sata, a nekada i 25, ako ustanu na vrijeme. Često veoma zgodne i lijepe, ali i ako nisu uradiće sve da poprave svoj izgled. Takođe, veoma su ponosne sa izrazito visokim mišljenjem o sebi samoj. Sa druge strane jako su ljubomorne na svaku sitnicu i zahtjevaju da im muž posveti maksimum pažnje i da doslovce ne vidi ništa i nikog osim nje. Dakle, samo isti takav muškarac, posesivan, agresivan i strastven će se uklopiti u njen život. Ako ste povučeni ili stidljivi budite što dalje od njih.

Bik

ON
Muškarac Bik spada u tipove koji se najbolje uklapaju u ulogu muža. Ovo su muževi blage naravi i temperamenta ili kako ih često nazivaju dobrice. Spadaju u vjerne muževe, i nevjerni postaju jedino ako nisu zadovoljeni njegovi seksualni apetiti koji kao i sve ostalo nisu mali. Hedonisti su u svakom smislu i vole da uživaju u svemu i potpuno. Ipak ma koliko trošili ili uživali u zadovoljstvima nikada neće zanemariti partnera i porodicu i uvijek će se truditi da svima objezbedi, koliko i sebi, da svima bude dobro u svakom, a posebno u materijalnom i obrazovnom smislu. Krasi ih osobina da vole da izgleda da svi zavise od njih i da su jedini zaslužni za sve blagodati. Ako je u mogućnosti, obezbjediće veoma luksuzan i udoban život ženi, jer muškarac Bik zna da voli i da jako voli svoju ženu. Uvijek traži lijepu i zgodnu ženu, ali po mogućnosti iz bolje stojećih slojeva, a na razvod se jako teško odlučuje.

ONA
Kao i on, i žena Bik spada u najzahvalnije, ili tačnije, najodgovornije žene u zodijaku, kada je uloga supruge u pitanju. Cijelo svoje biće poklanja mužu, veoma je vrijedna i potpuno posvećena domu i porodici, što žene Bikove čini da su od strane muža i porodice maksimalno voljene. Njen smisao života je porodični život. Mahom su blage naravi i dobrodušne, te zavisne dosta od muža. Kada su bračne krize na tapetu ove će žene radije preći preko svega što se u braku dešava, ma koliko bilo i loše i ma kakve krize bile samo da se ne sruši ono što je stvarala i gradila, nekad i godinama u jednom odnosu. Prednost za muškarce koji imaju ženu Bika je što nisu ljubomorne niti posesivne i ta što nikada neće potencirati pitanje vjernosti, niti oko toga praviti problem. Dobro je sve dok se ne potegne pitanje materijalnog, jer jedino su tu ljubomorne i posesivne. Dakle ne dirajte njihovu udobnost i radite šta vam je volja. I što uspješniji je muškarac pored nje, koji joj može obezbjediti udoban i miran život, ona je sve posvećenija i bolja. Tada ne postoji ništa što neće ispuniti kao želju.

Blizanci

ON
Muškarac ‘lak za održavanje’, nije ljubomoran niti posesivan, ali svakako nije za ženu sa takvim osobinama. Muž Blizanac je obično intelektualac, blago zanimljiv i interesantan i rijetko kad jako posvećen ženi. Više je posvećen svojim mislima i svom poslu i spada u kategoriju onih koji i intelektualno i fizički nisu baš ljubitelji statičnosti, koju zahtjeva porodični život. Kada bira ženu, obično je iz iste sfere interesovanja ili istih pogleda na temu braka, a koja je u stanju da ga kao takvog prati. Ovo su muževi koji, ako pronađu ženu drugačijih sklonosti, uporno pokušavaju da je promjene i da je prilagode sopstvenom stilu života. Ako ste žena muškarca Blizanca ne smijete biti ljubomorni, jer njegova radoznalost i interes za druge žene nikada neće prestati. Flert mu je omiljena zabava, kao i izleti van braka, koji, ruku na srce, nikad nemaju neki ozbiljan karakter. Potrebna mu je žena koja ga neće sputavati niti vršiti bilo kakav pritisak na njega, ali koja u isto vrijeme ima talenta da da određeni smisao i smjer njegovom životu. Takav spoj može biti vrlo uspješan.

ONA
Žena intelektualka kojoj je bitniji intelektualni kontakt sa mužem nego seksualni. Žena Blizanac je mnogo više posvećena svom poslu ili onim čime se bavi nego bračnim pitanjima, a to je dovoljan razlog da muškarci nisu previše zainteresovani za njih ili je to razlog za razilaženje. Ova osobina žene Blizanca se ne mijenja tokom života i velike poteškoće joj predstavlja usaglašavanje ovih obaveza, mada uz dosta gubitka energije nekako u tome uspjeva. Ponekad se desi da odustanu od karijere, ali rijetko. Ne vole baš kućni i zatvoren život, ali kad su u kući ne podnose nered i nečistoću. Društvene su, pričljive, obavještene, načitane i odgovaraju im partneri koji su podjednako takvi, profesionalni i pokretljivi. Idealne su kao žene svima koji u opisu svog radnog mjesta imaju mnogo društvenih kontakata. Kao i muškarci, i one su sklone flertu i zavođenju, koje često sa riječi pređe i na djela. Ipak, vješto sakriju svoje male avanture i romanse.

Rak

ON
Muškarce Rakove bije dobar glas i spadaju u kategoriju dobrih i odgovornih muževa, ali krase ih i one lošije osobine. Istina, posvećeni su kući i vole domaći život, ali su veliki emotivci i sentimentalni sa jedne strane i velike cjepidlake i smorovi sa druge. Naglašeno su kritični, a ne rijetko i izrazito lijeni i nezainteresovani. Uvijek skloni da se na nešto žale i nikada nisu do kraja zadovoljni. Veoma je čest slučaj da se muškarac Rak oženi iz koristi, bogatom ili dobro situiranom ženom sa dobrim statusom i položajem. Ali i na ove loše osobine, ovaj muž će u svakom slučaju mnogo vremena provoditi u kući, što mnogim ženama jeste prioritetna osobina. Ima mnogo kvaliteta koji se uklapaju u tradicionalno poimanje života, što je još jedna od osobina privlačna za žene, kao i njihova naglašena senzualnost i snažan erotizam. Spadaju u vjerne i u one koji seksualno zadovolje svoje partnerke na način da one ne žele da on ikada ode od njih. Nevjeran je samo kada njegova potreba za seksom izostane, ali je i dovoljno plašljiv, pa gleda da izbjegne opasnost.

ONA
Žena Rak je sinonim za majku. Simpatična, srdačna, strpljiva, posvećena i naglašeno zaštitnički raspoložena. Služi i sebi i drugima. Mahom je zadovoljna uslovima u braku i odnosima sa mužem, te uvijek ide za mužem i poštuje i prihvata sve njegove odluke. To je naravno jedna strana medalje i definitvno osobina većeg dijela žena Rakova, ali su i one snažno emotivne i veoma sklone čestim promjenama raspoloženja i ćudi. Često nemaju mjeru i idu iz krajnosti u krajnost, bilo da se radi o dobrom ili o lošem, i često odu u krajnost da sve na kraju spadne na muža, dok ona ode u krajnju lijenost. Vrlo se lako odluče za brak, ali jako su posesivne i od nevjere se ne oporavljaju, nikad. Ona sama je vjerna i spada u jake oslonce mužu. Često je nosilac stabilnosti kuće. Muškarac kome je potrebna prava žena, u klasičnom smislu te riječi, ne smije propustiti ženu Raka.

Lav

ON
Uz Ovnove, još jedna od ponosnih varijanti muža. Ponosan je na sve što se tiče žene i porodice u cijelini. On je centralna figura i to izričito zahtjeva, kao i da se sve vrti oko njega. Zauzima stav da je njemu sve dozvoljeno. Ne toleriše ako ga žena i porodično okruženje, ne poštuju. Ipak, zna da voli, umije da bude nježan i posvećen, iskreno romantičan, mada uvijek djeluje nekako zbunjeno kao da ne zna na pravi način da se izrazi i uvijek nekako nezgrapno. On stvara i nameće pravila i dužnosti ženi, ali njegova ljubav je vrlo jaka tako da žena, jednu nazovi diktaturu, toleriše. Kompenzuje ljubavlju svoj stav cara i kralja. Mana, koja ženama svakako ne prija, je vječna sklonost ka avanturama, i gotovo uvijek ima vanbračna iskustva. To mu hrani ego, i on smatra da je to oličenje pravog muškarca, ali u isto vrijeme ženi sigurno ne oprašta takvo ponašanje. U prosjeku velika većina Lavova su dobri muževi. Plemeniti i lojalani, hrabri i sposobni, u stanju da se bore sa životom na dostojanstven način, strastveni i sa sposobnošću da učine da se žena osjeća potpuno sigurnom i voljenom.

ONA
Ako muškarac može da podnese ženu koja gradi karijeru i kojoj je ta vrsta ambicije prioritet, onda je žena Lav idealna partnerka. Žena Lav je uvijek ta koja gleda sa visine i često je uloga u vezi i kući zamjenjena. Ona vodi glavnu riječ, jednostavno je gazda u kući. Ipak veoma je kvalitetna partnerka, jer sve u kući i porodici je savršeno organizovano. Ukoliko je i muž podjednako ambiciozan, kao i ona, tada će ga pratiti i u kući, a u poslu će mu biti velika podrška. Tu nastaje ona izreka da ‘iza uspješnog muškarca stoji uspješna žena’. Voli da joj se poštovanje iskazuje u svakom momentu, ali ona svojim izgledom, ponašanjem i kvalitetom to i zaslužuje, i često svom partneru podiže cijenu svojim prisustvom. U ljubavi je veoma strasna, a za muža i porodicu zna da se žrtvuje, veoma je lojalna partnerka. Žena Lavica i umije i zna i da daje i da prima, kao i da se žrtvuje do krajnosti. Dakle, ako niste dovoljno ambiciozni i dominantni, snažni i fizički i psihički, dalje od nje. Ako jeste, imaćete idealnu ženu i idealan brak.

Djevica

ON
Za muškarca Djevicu se vezuje niz epiteta u stilu komplikovan, ciničan, težak, sitničav, dosadan, hipohondričan, kritičan.Velik broj neženja je iz ovog znaka, ali nije baš uvijek tako. Imati za muža Djevicu ima i svojih dobrih strana. Doduše nije previše zainteresovan za ljubav, i ne spada u one naglašeno muževne, ali nije ni posesivan. Ne zna baš da pokaže osjećaje i strast, ali je veoma naklonjen domaćem životu. U braku gleda da ostvari nešto kao prijateljski život, pa često djeluje u odnosu sa ženom kao da je sa koleginicom sa posla. Dobra osobina je i to što se radi o sposobnom muškarcu, koji zna da obezbjedi udoban život za sebe, ženu i porodicu, zna da bude veliki zaštitnik. Sklon je flertu, ali rijetko ide do kraja. Ako nema jakih elemenata u natalnoj karti, koji se vezuju za strast, ne spada u one koji će ženu voditi u ekstazu, ali je zato majstor predigre, zavođenja i romantike. Spada u one koji će se jako potruditi da zadovolji ženu u svakom obliku.

ONA
Ma koliko da je bije glas kao i muške Djevice, da je cjepidlaka i analitičar, žena Djevica spada u red savršenih supruga. Ona brak više organizuje kao prijateljski odnos. Ovo je žena kod koje u kući nema, niti smije, da se desi greška. U kući joj vlada savršeni red, sve je ‘pod konac’, uglancano i čisto. Izuzetno se dobro snalazi u kuhinji i spada u kategoriju najboljih kuvarica. Ponekad to savršenstvo zna da iritira partnera, ali ona savršeno brine o partneru i ljubomorno čuva stvoreni mir u porodici, kao i uopšte privatan život, tako da to ne može da ne imponuje muškarcu. Nije tada ni teško oprostiti joj neke mane. Ovo je pametna žena, i izuzetan ekonom, gdje nigdje ni jedna para neće otići neplanirano. Ono šta je mana žene Djevice je što dosta stvari obavlja rutinski, ali ne zato što je nezainteresovana, već zato što joj treba minimum vremena. Nešto je slabija emocionalno, tačnije pod velikim je uticajem okoline. Nikome se ne da u potpunosti, rijetko će pokazati emocije, i seksualnim odnosima nema vatre. Gotovo da nije u stanju da uživa potpuno i do kraja. Ne zato što neće, već zato što ne poznaje taj osjećaj. Često djeluje kao da ne zna da se raduje i bije je glas bezosjećajne žene. Djeluje hladno i sebično, pa joj je potreban neko ko će je otopiti. A otopiće se samo onda kada istinski nekog voli. Ne tražite od nje više nego što može, i dobićete izuzetnu ženu. Preferira ozbiljne intelektualne tipove muškaraca.

Vaga

ON
Vođena predhodnom pričom, mišljenja sam prije da su muškarci Vage vrlo teški za održavanje, i najmanja su mogućnost kombinacije koja obećava dobar i kvalitetan bračni život. Muškarac Vaga spada u površne i nezainteresovane za brak, jer ne voli domaći i porodični život na koji gleda da je što više negdje van kuće. Ona druga strana, koja ima dodirnu tačku sa tradicionalnim, naglašava da na sve osobine, uključujući i strast, ipak ne podcjenjuju brak. Kada su u braku, uređuju ga veoma kvalitetno i sa puno razumijevanja, držeći konce sudbine čvrsto, ali i isključivo u svojim rukama. Žene tretiraju kao kraljice, i uglavnom joj priušte luksuzan život. Obasipaće ženu poklonima, garderobom, nakitom, jer na ljubav muškarac Vaga gleda kao na umjetnost. Ukoliko žena ne uspjeva da zadovolji njegove kriterijume, a posebno da ogovori na njegovu strasnu prirodu, uglavnom se razočaraju i svoje potrebe uglavnom gledaju da zadovolje na drugoj strani. Nikad prvi ne ostavljaju ženu, već čekaju da to ona prva uradi.

ONA

Žena Vaga spada u kategoriju žena na koje se muški rod bukvalno lijepi. U vrlo velikom procentu je lijepa, privlačna i nevjerovatno ženstvena. Ako muškarac želi da ima ženu koju će i prikazivati i tretirati je kao ikonu, i u isto vrijeme biti zadovoljan njenom odgovornošću i svojim seksualnim životom, neka slobodno bira ženu Vagu. Jedino moraju znati da se radi o ženi koja voli luksuz, i o ženi koju će svi primjetiti i pokušati da ostvare kontakt. Često ove žene imaju i izgled koji prosto tjera muškarca da ima osjećaj da mora da je zaštiti, ali nisu tako slabašne i krhke kako žele da se predstave. Uglavnom su ovo žene snažne mentalne izdržljivosti sa snagom da prave harmoniju u životu. Instinktivno zna kako u kom momentu treba da se ponaša, kako bi zadržala sklad i skladne odnose. U braku, osim u rijetkim pojedinačnim slučajevima, nikad ne zanemaruje obaveze i mužu zna da pruži sve što mu je potrebno. Osobina, koja svakako godi muškarcima i tajna na koju žena Vaga uvijek uspjeva, je to što je uvijek i u svako doba spremna da udovolji želji partnera. Voli flert i ne rijetko popusti pred udvaranjem, ali često igra igru – nudim, a ne dam.

Škorpija

ON
Ako neko može da ponese epitet najtežih za bračni život, onda je to svakako muškarac Škorpija. Sa ovim muškarcem je izuzetno teško ostvariti pravi sklad i harmoniju, i jedini način je taj da ga žena uvijek i  bezuslovno prati u svemu što radi, da mu je nekako stalno u vidokrugu. Ali ni onda nije potpuno siguran, i uvijek će naći neki razlog i izvor za sumnju. Možete ga voljeti maksimalno, no to vam neće puno pomoći kad je ljubomora u pitanju. Ako je žena jača od njega, u bilo kom smislu, bolje da mu ne prilazi, jer ih ne podnosi u bukvalnom smislu te riječi. Spada u kategoriju kućnih tiranina i vrlo agresivnih osoba, sklonih nasilju, koji žive sa idejom da su svi okrenuti protiv njega i da mu cijeli svijet radi iza leđa. Vrlo su snažne seksualnosti (seksualno nezajažljivi) i naglašeno ljubomorni i posesivni. Druga strana, koja takođe dominira, a koja je pozitivna, je to što je ovaj muškarac uglavnom u kategoriji vrlo uspješnih i poslovnih ljudi, i veoma sposoban da zaradi. Njegovi osjećaji i ljubav su u osnovi plemeniti i iskreni, ali ne umije da to pokaže na pravi način. Obožava ženu i djecu, i u stanju je sve da uradi za njih, ali ta sebična ljubav često je neprijatelj broj jedan, i njemu i braku. Sklonost avanturama je ista kao i kod pripadnica ovog znaka.

ONA
Ovo je žena koja brak shvata sa nevjerovatnom ozbiljnošću i ima klasičan odnos prema ovoj temi – nerijetko veoma konzervativan i nalik na odnose koji su vladali u srednjem vijeku. Umije jako da voli, ali sve joj se svodi i sve posmatra kao dužnost i obavezu. Zahvalne su sa te strane, kao žene, jer uživaju u odgovornostima. Naglašeno je brižna i kao žena i kao majka, i veoma su sposobne za sve vrste posla i djelatnosti. One porodični život jednostavno osjećaju, i kada su u braku posvećuju se i daju maksimalno. Ono što je moguća mana je što dosta dijelova u životu zavisi od njenog osjećaja i raspoloženja, ali svakako se radi o veoma karakternim ženama koje je teško slomiti ili skrenuti sa zamišljenog i zacrtanog puta. Sve što radi je iz najiskrenijih pobuda, bile loše ili dobre. Obožava muža, ali nikad ne pređe u idealizaciju, jer izuzetno su realne (kao glas razuma). Ona muža i svijet oko sebe vidi upravo onakvim kakvi stvarno jesu. Seksualni apetiti su joj jako veliki i zahtjeva da bude zadovoljena maksimalno, i mada strogih moralnih načela, ne preza da ako nije zadovoljna na bilo koji način, zadovolji svoje prvenstveno seksualne porive, što jednostavno mora, po bilo koju cijenu. Potreban joj je snažan muškarac koji je neće sputavati i koji će znati da je zadovolji.

Strijelac

ON
Strijelci, ma koliko preferirali slobodan stil života, ipak spadaju u osobe koje imaju velike zahtjeve, kada su žene i brak u pitanju. Žena mora da ima sve osobine, recimo dobre pravnice ili advokata. Muž Strijelac je najveći kritičar u zodijaku i cijeli odnos bazira na traženju i pronalaženju grešaka na ženi, što sigurno nije osobina potrebna za dobar brak. Često je odsutan od kuće, a spada i u muškarce koji su veliki megalomani i bračni život mu je potpuno nezanimljiv. Na ljubav gledaju kao na srećan splet okolnosti. Brakom se bavi prosto tehnički i na ljubav gleda kao na fudbalsku utakmicu. Ne razumije zašto je uopšte potrebno pokazivati bilo kakve emocije ili osjećaje prema ženama ili bilo kome drugom. Njegova žena mora biti veoma jake inteligencije i potpuno oslobođena od osjećaja posesivnosti i ljubomore, i sa osobinom da se ne vezuje emotivno. Ovi muškarci nemaju osjećaje, i veoma su nestrpljivi. Ne trpe nikakva ograničavanja i pravila, i žena mora stvarno biti bar sličnih pogleda na svijet, ako želi dobar odnos. Seksualno nisu nezanimljivi, ali svi njihovi osjećaji i želje su usmereni na brzu i momentalnu akciju, piše astro-portal.hr.
ONA
Ako želite da vam žena bude najbolji drug i prijatelj, birajte ženu Strijelca. Vole sve što voli i muškarac Strijelac, i dosta su slični svojim muškim kolegama. Mada izuzetno vole brz život, posjeduju osobinu koja se zove strpljenje i uvijek će čekati dovoljno dugo, koliko je to potrebno. Spada u veoma inteligentne žene koja uvijek umije da dobrim savjetom pomogne mužu. Žena Strijelac izuzetno je pokretljiva i poslovi kojima se bavi najmanje podrazumjevaju boravke u kući i bavljenje porodicom, i ako muškarac nije spreman na dinamičan život, bolje neka odustane odmah. Kada je u kući, ekspeditivna je i dobra je majka. Jednostavno spada u žene kojima se i može i mora vjerovati. Uopšte nisu ljubomorne i taj osjećaj gotovo da ne poznaju, i nevjerovatno su sposobne da se ne upetljavaju ništa što miriše na komplikaciju, posebno kada su emocije i ljubav u pitanju. Ponekad samo nabace sumnju mužu ‘pro form’, ali ne misle ništa ozbiljno. Ne pravi od seksa nauku niti je on prioritet, ali voli da uživa u seksu i voli kada se već nađe u poziciji braka, da joj se pokazuje pažnja i ljubav. Veoma su inspirativne kada dođe do seksa.

Jarac

ON
Znak koji je oličenje onog konzervativnog što podrazumijeva brak, to je osnova ovog muškarca, ali ga brak nikada ne uspjeva ispuniti do kraja. I nikada muškarac Jarac ne osjeti krajnje zadovoljstvo što je u braku. Ipak kao muž je dobar u klasičnom pogledu, jer radi se o izuzetno ambicioznom i sposobnom muškarcu, veoma uspješnim u poslu, što će uvijek zadovoljiti onu materijalnu stranu koja je mnogim ženama prioritet za ulazak u brak. Sa druge strane žena muškarca Jarca neka se ne nada da će imati previše slobode niti da će slobodno raspolagati novcem, ma koliko da ga ima. Novac će uvijek stajati kod muža i uvijek će morati da traži i da ima opravdanje za čega, i dobijaće koliko on misli da joj je dovoljno. Muž Jarac je kategorija konzervativnog diktatora i kada god se postavi pitanje njegovog novca, slijedi svađa. Nerazuman je i ne sluša ženu, često jako destruktivan i stvara veliki problem uvijek kada se žena ne uskladi sa njegovim željama. Disciplina je gotovo vojnička kada je ovaj muškarac u pitanju. Emocije su skoro stran pojam za njega i nije u stanju da napravi atmosferu zadovoljstva i uživanja. U seksu ih bije glas da su maratonci, što je izgleda jedina dobra osobina. Sve ostalo zavisi od žene.

ONA
Žene Jarčevi ne spadaju baš previše u kategoriju ženstvenih  i onih na koje se muškarci lijepe na prvi pogled. Često su ovo muškobanjaste žene, a temperament im je često podjednako diktatorski kao i kod muškarca Jarca. Naglašen je i manjak emocionalne toplote i blagosti. Ipak odlike sistematičnosti, vjernost i sposobnost, su karakteristike koje će privući muškarca njoj. Veoma je dobra domaćica i ekstremno dobro zna da ekonomiše i vodi kućnu finansijsku politiku, te voli i divi se uspjehu svog muža, a često zna da vrši snažan pritisak, ako je muž neambiciozan. Žena Jarac možda neće dati toplinu ali pretenduje da obezbjedi da sve bude savršeno i u savršenom redu. Ovo je žena za poštovanje, ako ni zbog čega, onda zbog nesebične lojalnosti i vjernosti, a naročito postojanosti, koja nikad ne nestaje. Ovo može biti idealna supruga, u pravom smislu te riječi, pogotovo za muškarce kojima emocije ne igraju baš preveliku ulogu, i za svakog onog koji voli smiren i stabilan porodični život bez uzbuđenja.

Vodolija

ON
Ovo je muškarac koji najviše na svijetu preferira slobodu i intelekt. Spada u one koji su bukvalno operisani od ljubomore, i koji su najbolji prijatelji svojim partnerima. Nisu posebno veliki ljubavnici, nema u njima vatre, ali ako žene vole neopterećenost, ekscentrizam i oslobođenost od predrasuda, ovaj muškarac je idealan za njih. Rijetko lažu, uvijek su potpuno iskreni i uvijek će istinu sasuti direktno u lice. Brak je za njih kao preduzeće ili nešto što je određeno društvenim pravilima i nisu previše opterećeni ozbiljnostima, ali znaju da obezbjede lijep život i da usreće ženu. Krase ih osobine da su inteligentni, obrazovani i iz kategorije velikih džentlmena. Znaju biti veoma pažljivi kada su žene u pitanju. Mana može biti nedostatak muževnosti i muške dominantnosti, kao i nedostatak vatre, posebno ako je žena strasnog temperamenta. Nekad djeluju da su potpuno nezainteresovani za ljubav, a to se teško podnosi. Najbolje se ipak osjećaju u neobaveznim odnosima.

ONA
Veoma inteligentne žene ali kojima zasigurno ne prija odnos u emotivnim varijantama sa puno sentimentalnosti ili izraženih osjećaja. Ipak dopada se muškarcima i znaju biti izuzetne ljepote. Veoma je jednostavna i nekonvencionalna, i to je ono što presudi kod većine muškaraca, kao i njen jednostavan i rasterećen pristup svakom problemu, sa sposobnošću da isto tako jednostavno problem i riješi. Njeno ponašanje prema mužu je takođe jednostavno i nikada ne izaziva problem. A mužu potpuno vjeruje. Nije ljubomorna, nije čak ni sumnjičava, i u principu je ne zanima niti šta muž radi niti šta bilo ko drugi radi. Spremna je da se žrtvuje i za muža i za porodicu. Iako joj ne prija suživot sa emotivcem sama jeste donekle emotivna, ali je kroz život ipak vodi um. Rijetko kada pada u afekt. Muškarac mora biti dovoljno pametan  da kvalitete ove žene maksimalno iskoristi. Seksualno su potpuno bez predrasuda i voljne da probaju sve.

Ribe

ON
Osjećajan i pažljiv muškarac, veoma omiljen kod žena. Jedina mana mu je to da se teško odlučuje za brak, uvijek pod izgovorom kako nije vrijeme. Prema ženi je izuzetno pažljiv i osjećajan, i voli domaći život i atmosferu i u kući provodi dosta vremena. Ono što je još nedostatak, često muškarac Riba ne spada u kategoriju materijalno i finansijski jakih osoba. Često nije u stanju da obezbjedi porodicu na taj način, ma koliko stvarno volio i stvarno želio. Spadaju više u sanjare i umjetničke, pjesničke duše. Poprilično su boemski i ezoterijski nastrojeni, što je često izvan realnosti koju zahtjeva normalan bračni život. Često nema snagu da se bori i izbori sa životnim problemima. A sve ove osobine se ne uklapaju u nešto što će odlučiti ženu za ovakav brak i sa ovakvim osobama. Ovi muškarci pate od nedostatka ambicije i energije i poprilično su nestabilni. Ali ukoliko je žena snažna i umije da iskoristi određene potencijale ovog muškarca, te da ga pravilno usmjeri, brak bi mogao biti kao bajka. Skloni su zadovoljstvima, a seksualno zadovoljstvo mu je izvor inspiracije i smisao života. Najviše od svih zadovoljstava uživaju u seksu.

ONA
Žena koja ne spada ni u previše vrijedne, ni u previše ambiciozne, a niti previše sposobne, ali koja se savršeno prilagodi i domaćem životu i mužu. Posjeduje nevjerovatnu osjećajnost i emocionalnu snagu da se muškarcu uvuče pod kožu i da postane neodoljiva i neophodna. Za svakog muškarca kome je potrebna snažna žena bolje je da izbjegne ženu Ribu, ali svi koji preferiraju totalni spoj slobodno neka se odlučuju za njih. Ova žena će od kuće napraviti vrlo mirno i udobno mjesto, ali joj manjka energije da neke ideje i sprovede u djelo. Mana ovih žena je da ma koliko bile lijepe, senzualne, talentovane i svašta nešto, ipak više vole da su sanjalice i mnogo života im prođe u prostom sanjarenju bez akcije. Takva osobina najmanje je poželjna za brak. Ipak ove osobine nisu naglašene u tolikoj mjeri niti tolikim intenzitetom kod svih pripadnica Riba, i ako se nađu pored čvrstog i stabilnog muškarca, koji zna da je shvati i da je vodi, dobiće idealnu ženu za uzvrat. Spadaju u kategoriju veoma odgovornih žena, ali i veoma prilagodljivih. One nude sve čari koje jedna žena može da ponudi muškarcu. Njihov koncept seksa je nešto kao iz ’1001 noći’.

(Aktuelno.ba/CURE.BA)

Komentari

Komentara