BPS Sefer Halilović upalio svjetlo u Tuzli (FOTO)

Menprom

Izbornom konvencijom održanoj u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli BPS-Sefer Halilović i zvanično je označio  početak predizborne kampanje u Tuzli.

FINRA PROMO

“Upalite svjetlo u našoj Tuzli” je slogan koji je uglavnom dominirao kod gotovo svih zvaničnika ove stranke koji su se obratili skupu.

BPS TUZLA BPS TUZLA BPS TUZLA

“Nismo više mala stranka, veliki smo jer nas večeras ima mnogo, i svi zajedno imamo isti cilj a to je da konačno uradimo nešto korisno i pozitivno za buduća pokoljenja, za mlade i stare, za Tuzlu, da konačno upalimo svjetlo koje će zamijeniti mrak i beznađe naše mladosti, da zaustavimo korupciju i nepotizam, da  se počnemo ozbiljnije baviti zapošljavanjem armije nezaposlenih, jer BPS večeras dokazuje da ima i kvalitet i veliki broj pristalica koji tako razmišljaju” , istakao je kratko u svom obraćanju predsjednik Regionalnog odbora BPS- a Mirsad Selimović.

Dr. Mirsad Selimović
Dr. Mirsad Selimović

Nosilac liste BPS -a za Tuzlu je žena, uspješna žena u svom poslu, omiljena i poštovana u svom okruženju, mlada i obrazovana, žena koja ima viziju, – Ersija Aščerić – Mujedinović.

Ersija Aščerić-Mujedinović
Ersija Aščerić-Mujedinović

Ona je u svom više nego emotivnom obraćanju istakla da je prošlo vrijeme kada se glas kupovao za sitan interes i da građani Tuzle znaju kazniti sve greške prethodnika, politika i političara koji su nas doveli u ovako teško stanje.

“Žalosno je kada pogledate koliko mladih, obrazovanih i perspektivnih kadrova napušta BiH a vi ne možete ništa učiniti. Zbog toga sam ušla u politiku, zbog toga sam na listi, zbog toga zajedno sa vama želim bolju, ljepšu i sretniju budućnost” istakla je u svom obraćanju Ersija Aščerić – Mujedinović nosilac liste BPS-a za Gradsko vijeće Tuzla.

„Smatram da svi moji sugrađani trebaju imati osjećaj patriotizma i doživljavati pozitivno svoj grad. Pripadam generaciji mlađih kandidata na listama za predstojeće izbore i kao žena, baš u tome vidim svoju priliku. Želim da pokažem da mladi ljudi trebaju ostati u ovom gradu, da svojim idejama, znanjem i ustrajnošću u poslu daju maksimalan doprinos razvoju i prosperitetu naše lokalne zajednice.  Očekujem da ću kao kandidat dobiti značajnu podršku svojih sugrađanki i da ću zastupati interese ovog grada, onako kako sam naučena  u svojoj porodici, marljivim zalaganjem uz pravedan i pošten rad“.

BPS TUZLA BPS TUZLA

Aktuelni ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić je cijelo vrijeme svog obraćanja posvetio zapošljavanju, naglasivši kako je cijeli svoj mandat posvetio upravo ekonomiji, zapošljavanju i podršci malim i srednjim preduzećima, otvaranju novih preduzeća, i inovativnim poduzetničkim pričama mladih, za koje kaže uvijek ima vremena, za razgovor, savjet, pomoć.

Nermin Hodžić

Prisutnima se obratio i predsjednik ove stranke, general Armije BiH Sefer Halilović koji je naglasio važnost postojanja BPS-a na političkoj sceni BiH, te naglasio: “U jednoj neravnopravnoj borbi sa političkim moćnicima u Bosni i Hercegovini pokušavamo građanima objasniti da je aktuelna vlast učinila sve da uništi državu, a mi više od deset godina hodamo po selima i gradovima u BiH pokušavajući objasniti građanima da je svjetlo koje će ih izvesti na pravi put BPS i da će se valjati u blatu sve dok ne shvate da BPS treba biti vladajuća stranka koja će uređivati odnose u državi” .

Sefer Halilović
Sefer Halilović

Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefer Halilović, jedini je politički subjekt  u Tuzli, na čijem čelu je žena, kao Predsjednik Gradskog odbora, i ujedno je nosilac liste i kandidat za Gradsko vijeće Tuzle, a na listi se nalaze:

1 Aščerić-Mujedinović Ersija

2 Mujkanović Vahdet

3 Softić Azra

4 Avdagić Muradif

5 Alić Šejla

6 Vučinić Ljubiša

7 Suljkanović Lejla

8 Islamagić Ismet

9 Konjić Zehra

10 Kovačević Ago

11 Mujačić Rusmira

12 Oštraković Mirza

13 Duraković Selma

14 Kišić Armin

15 Hasanović Esed

16 Galić Vildana

17 Hasanović Ismet

18 Bekić Emina

19 Oštraković Esad

20 Fejzulahović Muhamed

21 Malkić Šarić Sabina

22 Hadžimustafić Adi

23 Bahić Fatima

24 Deljić Adnan

25 Suljkanović Samir

26 Selmanović Arif

M.T.

 

Komentari

Komentara