BOSS traži potpuni uvid u rad izabranih zvaničnika

Menprom

Nezadovoljstvo građana iskazano na protestima zbog teške političke i ekonomske krize u državi  obavezuje  sve političke subjekte, na svim nivoima vlasti, da poduzmu potrebne mjere kako bi se obezbijedila demokratizacija političkog djelovanja i adekvatna transparentnost rada izabranih zvaničnika, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Reha Centar

Bosanska stranka je i u ranijem periodu često isticala da se građanima mora omogućiti potpun uvid u rad izabranih zvaničnika,   i to na način da se obezbijedi cjelovit televizijski i internetski prijenos rada zakonodavnih tijela, kako bi se umanjio izrazito štetan uticaj režimskih medija, koji u cilju služenja vladajućim strankama prikrivaju informacije i obmanjuju građane. BOSS će koristeći efekat građanskih protesta, u okviru svojih nadležnosti parlamentarne većine u tuzlanskom Vijeću, na konkretan način pokazati kako je moguće obezbijediti demokratizaciju političkog djelovanja i potpunu transparentnost rada izabranih zvaničnika, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

25.4.2014.                                                                                        Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara