BOSS: Ne postoji ekonomska opravdanost za povećanje akciza na gorivo

Spread the love
Rental Travel

Najava povećanja akciza na naftu i naftne derivate u visini od 15 pfeninga je namjera izvršenja novog udara na egzistenciju građana od strane nemoralne vlasti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Reha Centar

Odluka Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se po skraćenoj proceduri razmatra Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, a sve u cilju povećanja akciza na gorivo radi navodne izgradnje puteva, obavezuje građane da već na narednim izborima kazne nemoralne političke stranke.

Ne postoji ekonomska opravdanost za povećanje akciza na gorivo i time poskupljenja osnovnog energenta koji utiče ne sve ostale cijene, jer su u cijenu goriva već uvrštene dvije akcize za održavanje i izgradnju puteva i autoputeva.

Najava novog finansijskog opterećenja građana i poslovno-privrednih subjekata u situaciji kada se građani zbog nesposobne vlasti svakodnevno bore za egzistenciju svojih porodica – ukazuje da je vladajuća interesna koalicija SDA, HDZ, SDS i SBB spremna na sve kako bi obezbijedili dodatno punjenje budžeta za zadovoljenje svojih interesa, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Press služba BOSS-a

Komentari

Komentara