Bošnjačka zajednice kulture „Preporod“ posjetila Vladu Tuzlanskog kantona

Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar finansija Jakub Suljkanović primili su danas u posjetu predsjednika Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Senadina Lavića i član matičnog odbora ove kulture zajednice Nermina Tursića.

Reha Centar

Ovom prilikom predstavnici jedine nacionalne bošnjačke kulturne zajednice su prezentirali rad, ciljeve i mogućnosti djelovanja Preporoda i istakli njenu ulogu i mjesto u cjelokupnom društvenom životu u Bosni i Hercegovini.

Premijer Gutić je istakao da je vitalni interes bošnjačkog naroda opstanak i dalji rad i djelovanje Bošnjačke zajednice kulture, te da kao takvoj, podrška Vlade Tuzlanskog kantona radu Preporoda nikad nije bila upitna. Također, premijer Gutić i ministar Suljkanović su pozvali predstavnike preporoda da pripreme projekte iz oblasti kulture i sa njima apliciraju između ostalih i na programe koje svake godine raspisuje Vlada Tuzlanskog kantona. „Na taj način Preporod može, u vidu subvencija za provedbu svojih kulturnih aktivnosti, ostvariti dodatne prihode i time rasteretiti svoj rad i djelovanje“ rekao je  ministar Suljkanović.

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara