Bošnjaci u ogromnoj većini dostojanstveno obilježili 9. januar.”Dan kada je donesena odluka o genocidu”

Menprom

Čitajući jutros (9. januara, 2016.) socijalne mreže možemo kazati da su Bošnjaci u ogromnoj većini dostojanstveno obilježili 9. januar. Neki ga nazivaju: “Dan kada je donesena odluka o genocidu”, neki “Dan početka genocida”, neki “Dan sjećanja na žrtve genocida” itd. Svi Republiku srpsku zovu “genocidna tvorevina” i smatraju je nelegalnom, tj. Bošnjaci kao narod ne priznaju Republiku srpsku. Nećemo nabrajati šta smo sve našli na socijalnim mrežama o obilježavanju Dana sjećanja na genocid Republike Srpske, to je mnogima već poznato, samo ćemo ovdje spomenuti mnogima nepoznatu činjenicu da su Bošnjaci u Bostonu odgodili ranije za 9. januar zakazano “Veče sevdalinke” kada su postali svjesni da se taj dan među Bošnjacima sada obilježava kao dan sjećanja na žrtve genocida. Nisu htjeli da pjevaju i igraju na Dan sjećanja na žrtve genocida.

Reha Centar

Nažalost ima među nama i izuzetaka. To su lažni Bošnjaci i lažni muslimani, uska klika na vlasti instalirana od strane velikosrpskog projekta uoči rata, koja preko familije Izetbegović i dalje drži vlast u BiH. Nemamo vremena da nabrojimo sve manifestacije ispravnog obilježavanja “Dana sjećanja na žrtve gonocida”, samo ćemo raskrinkati neke podvale četničko-režimskih provokatora (i provokatorki).

Najpodlija izjava dolazi od poznate četničke provokatorke Fadile Memisević koju su režimski političari ugurali u Društvo za ugrožene narode. Kada se zanemare neke njene kurtoazne izjave podrške žrtvama, u suštini Memiševićka je kritikovala “pompeznu proslavu 9. januara”. Ispada, skromnija proslava bi bila u redu. Međutim, najveća podvala je došla iz njenih rijeci: “Proslava Dana Republike Srpske je ruganje Daytonu”. Znaci ona ne dovodi u pitanje ni Republiku Srpsku ni to da postoji Dan republike srpske. Za nju je problem sto je ta proslava “ruganje Daytonu”.  Koliko ta njena izjava odudara od onoga sto narod govori, da je RS genocidna tvorevina, da je Dajton nelegalan, potpisan bez ispravnog ovlastenja i bez ispravne procedure, da je proslava 9. januara ruganje ŽRTVAMA genocida ( a ne ruganje Daytonu)?!

Glasnik Nacionalnog kongresa Republike BiH

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: