Bosna i Hercegovina prva u svijetu, ali po broju mina

Spread the love
Menprom

William Samari, Ray Yamartino Rafaan Anvari kreirali su zanimljivu kartu svijeta koja prikazuje u čemu prednjače zemlje u svijetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Reha Centar

Na karti koju je objavio list “Business Insider”, prikazano je ono što svaka zemlja radi bolje od svake druge zemlje, a autori karte su informacije prikupili iz više različitih izvora.

Prema pomenutoj karti, od zemalja iz regije Balkana Bosna i Hercegovina prednjači po broju mina, Srbija u vaterpolu, a Slovenija po broju kockarnica.

zanimljiva karta svijeta

Od ostalih evropskih zemalja, mogu se izdvojiti Andora koja je, prema ovoj karti, prednjači u čitanju, Belgija po vremenu predviđenom za odmaranje, Češka po ispijanju piva, Danska po obrazovanju i Francuska po turizmu.

Također, na karti je navedeno da se Njemačka ističe kao zemlja koja je osvojila sve u svijetu fudbala, ali je još uvijek pred vratima svjetskog prvaka, dok se za Holandiju navodi da je poznata po izrazito visokim ljudima, Norveška po demokratiji, Turska po kajsijama i Švedska po velikom broju ateista, odnosno ljudi koji je ne vjeruju u Boga.

Prema istoj karti, Afaganistan prednjači po opijumu, za Argentinu se navodi da je izvoznik fudbalera, Brazil dominira u proizvodnji kafe, Kina po zagađenosti zraka, Hong Kong po visokom stepenu inteligencije njenih stanovnika, Indija po filmovima dok je Japan šampion u proizvodnji robota.

Također, na karti je navedeno da su Sjedinjene Američke Države lider po broju raznovrsnih sendviča i hamburgera, Saudijska Arabija po nafti, Katar po bruto domaćem proizvodu (BDP), Venecuela je pozanata po velikom broju misica u svijetu, a Velika Britanija kao zemlja s najviše fašističkih pokreta.

(AA/md)

Komentari

Komentara

Posted In: