Bosić: “Steže se omča oko kriminalne hobotnice u vrhu RS-a”

Lider SDS-a Mladen Bosić tvrdi da predsjednik SNSD-a Milorad Dodik „svim silama pokušava da skrene pažnju s činjenice da se omča oko kriminalne hobotnice u vrhu RS-a polako steže”.
On je, reagirajući na optužbe predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, da srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH ne predstavljaju RS, da ne sarađuju s entitetskim institucijama te da donose niz mjera i akata koji nisu u interesu tog bh.entiteta i njegovih institucija, rekao da su ovi Dodikovi napadi „prevršili svaku mjeru i da bi trebalo razmisliti o uvođenju zakona o kontroli mentalnog zdravlja ljudi koji vrše najviše funkcije i u RS-u i u BiH“.

Reha Centar
Rental Travel

– Ovakvi nekontrolisani napadi, izlivi bijesa, sigurno neće donijeti dobro nikome, a posebno što se radi o “čistim lažima” – upozorava lider SDS-a.

Smatra da Dodik ne može da podnese činjenicu da predstavnici iz RS-a sada rade nešto u Vijeću ministara BiH, za razliku od njegovim ministara koji nisu za svog mandata ništa korisno uradilo ni za koga, osim za sebe.

Ukazao je i da je činjenica da su aktivnostima ministara iz RS-a u Vijeću ministara BiH napokon dobijena sredstva i „otvoren put“ da se gradi most na Savi kod Gradiške.

– Dodik bi trebalo da odgovori zašto, na osnovu svojih prijateljskih odnosa s Hravtima, nije dosad uspio čak osigurati ni dozvolu da se taj most gradi – naglasio je Bosić.

Ukazuje da Dodik i njegovi predstavnici vlasti nisu za devet godina pokrenuli banjalučki aerodorom, koji je bio pred gašanjem, ali jesu ministri iz SDS-a u Vijeću ministara BiH.

– Sada kada je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović uspio da otvori izvoz mesa prema Turskoj i osigurao da se velike količine mesa nabavljaju u RS-u te da pokrene i aerodorom u Banjoj Luci, Milorad Dodik pokušava lažima i obmanama da skrene pažnju s te činjenice.Sada Dodiku ne smeta što se izvozi meso za Tursku s banjalučkog aerodroma, a on za svojih devet godina apsulutne vlasti nije uspio da osigura ni jednu avioliniju za taj aerodrom – naveo je Mladen Bosić.

Istakao je i da su Dodikova „izmišljanja i lažne optužbe nešto što je prevršilo svaku mjeru“.

– To je huškanje naroda ili nekog tuđaka da uđe u obračun s predstavncima SDS-a – upozorio je Bosić.

Komentari

Komentara

Posted In: