Bosanac iz Birminghama snimio inspirativan dokumentarac o Zmajevima

Spread the love

Sarajlija s adresom u Birminghamu Sead Alimajstorović povodom plasmana nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na svjetsko prvenstvo u Brazilu odlučio je producirati dokumentarni film o reprezentaciji na engleskom jeziku, “Looking for Dragons”.

Menprom

Reha Centar

Autor želi ispričati priču o podvigu grupe igrače koji su jednu malu zemlju odveli na najveći nogometnu smotru. Dokumenatac će pratiti reprezentaciju BiH i navijače prije i tokom SP-a, prikazati uspone i padove, elaborirati različite teme.

Snimanja će se dešavati na lokacijama u Evropi i Južnoj Americi, uključit će intervjue s igračima i trenerima, pratiti navijače, BH Fanaticose.

“Želim da film vidi što veći broj ljudi. Radi se o inspirativnoj priči sa pozitivnom porukom o nadi i vjeri u sebe. Mislim da će priča biti inspirativna za sve koji je vide”, kazao je Alimajstorović za Agenciju FENA.

Ideja za snimanje filma, kako kaže, rodila se tokom posljednje kvalifikacijske utakmice protiv Litvanije.

“Kao navijač redovno sam išao na utakmice reprezentacije i nakon razočarenja protiv Danske, Francuske, Portugala uspjeli smo da se plasiramo u posljednjim kvalifikacijama. Ideja kao ideja rodila se tokom zadnje utakmice kvalifikacija i nakon onog silnog slavlja i iščekivanja gola. Tada se vidjelo šta ovo znači svima nama i kakav nevjerovatan uspjeh je postignut s obzirom na ulaganja u sport i kvalitet domaće lige”, ističe Alimajstorović.

“Većina projekata vezanih za BiH su o ratnom periodu, zločinima, nefunkcionalnosti, a ovo je jedna jako pozitivna priča, inspirativna sportska priča koja nije samo za nas i koju bih volio prikazati u Velikoj Britaniji. Ljudi s kojima sam ovdje u kontaktu vide potencijal i sviđa im se”, dodao je.

(FENA)

 

Komentari

Komentara