BKC TK: Večeras promocija romana “Zima u Veneciji”

Spread the love
Menprom

Promocija romana „Zima u Veneciji“ mladog tuzlanskog autora Sanjina Živanovića, premijerno će biti promovisana večeras, u utorak 5. marta 2024. godine, u Bosanskom kulturnom centru TK.
Knjiga je izdana u novembru 2023. godine od strane izdavačke kuće ‘Nova Poetika’ iz Beograda. Radi se o romanu koji prati dva tek punoljetna momka koja odluče svoje novogodišnje praznike provesti u Veneciji, gdje ih dočekuju brojna iznenađenja, kako pozitivna, tako i negativna. Spletom okolnosti, par dana prije Nove godine se nađu u nezgodnoj situaciji sa italijanskom mafijom gdje njihova borba ustvari i počinje. Povratak kući, u Tuzlu, nije opcija sve do par dana nakon Nove godine.
Radnja romana, pored što prati sukob, prati i njihove unutrašnje bitke sa svojim avetinjama prošlosti. U najtežim situacijama pronalaze svoju emotivnu stranu koju ispoljavaju kroz pisanje ili razmišljanje o ljubavi, pa je shodno tome dozvoljeno reći da je pored avanture i kriminala u „Zimi u Veneciji“ djelimično razrađena i ljubavna tematika, barem sa onog aspekta kako ona utiče na razum mladih ljudi.
Riječ je o prvom romanu autora, koji je pisan jednostavnim jezikom, bližim za mlađe uzraste, sa dinamičnom radnjom koja privlači i drži pažnju.
Promocija će biti održana u Plavoj sali BKC-a sa početkom u 18.30 sati, a pored autora o knjizi će govoriti Dragana Žunić, profesorica razredne nastave.
Sanjin Živanović je rođen 12.01.1999.g u Tuzli. Osnovnu školu je završio u Tuzli. Pohađao je Gimnaziju ‘Meša Selimović’, također u Tuzli. Upravo u gimnaziji, nekada sredinom svog školovanja, je započeo svoje pisanje. Prvobitno je pisao u vidu kratkih pripovjetki, dok se kasnije okušao sa pisanjem kratkog romana i poezije. Ima mnoštvo neobjavljenih tekstova iza sebe, napisanih u srednjoškolskom periodu. U novembru 2023. godine izdaje svoj prvi roman pod nazivom „Zima u Veneciji“. Trenutno pohađa Mašinski fakultet na Univerzitetu u Tuzli i u statusu je apsolventa.

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara