Bijes Muhameda Filipovića zbog Inckovog udarca Republici srpskoj

Spread the love
Rental Travel

U clanku pod naslovom “OHR – jedna neslavna historija” objavljenom 20. juna 2009. u “Nezavisnim Novinama” Muhamed Filipovic se ponovo, po ko zna koji put, razgolicuje kao izdajnik Bosnjaka, Hrvata i Srba koji Bosnu i Hercegovinu dozivljavaju kao svoju domovinu.

Reha Centar

Objavljivanje njegovog clanka u Nezavisnom Novinama je reakcija na ODLUKU OHR-a kojom se ukidaju Zakljuci Narodne skupstine Republike Srpske br. -1-787/09 i br. -1-788/09 doneseni 14 maja 2009. godine. OHR ovom svojom odlukom potvrdjuje da Skupstina RS ne predstavlja suverenu drzavu nego genocidnu tvorevinu RS kojoj se moze legalno nametnuti volja internacionalne zajednice sto je razgoropadilo naseg “akademika” i izdajnika Muhameda Filipovica.

Muhamed Filipovic ocito zaboravlja da su donesene dvije pravosnazne rezolucije Savjeta bezbjednosti UN-a (752 i 757 iz 1992) kojima su Srbija i Crna Gora oznacene i kaznjavane kao agesori na Republiku BiH i presuda Internacionalnog suda pravde kojom se jasno definise da je Srbija odgovorna sto nije sprijecilia genocide u BiH i da su izvsioci genocida institucije genocidne tvorevine Republike Srspke.

Muhamed Filipovic svoj clanak pocinje sa pravoslavnom poslovicom “ZLO RADJANJE, GOTOVO SUDJENJE” u kojem svu zuc istresa na medjunarodnu zajednicu kao iskljucivog krivca sto su nas, kako on kaze, stranci gurali iz Jugoslavije njihovim ocjenama Jugoslavije i Srbije. On ide korak dalje i optuzuje Bosnjacku politiku da je pristala da ucestvuje u procesu rusenja Jugoslavije i time uzela ucesce u nasilju koje je eto najvise pogodilo samu Bosnu i Hercegovinu.

Pise: Vahid Sendijarevic

aktuelno.ba

Komentari

Komentara