BiH protiv Švedske u baražu sa plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. godine

Rental Travel

Bosna i Hercegovina će igrati protiv Švedske u baražu sa plasman na Svjetsko prvenstvo koje će 2017. godine biti odigrano u Francuskoj. Prva utakmica baraža biće odigrana u Švedskoj.

Reha Centar

Žrijeb je održan u Poljskoj, pred odlučujuće utakmice za medalje na Evropskom prvenstvu koje se igra u ovoj zemlji.

Korkarić: Dobili smo taškog protivnika ali nismo bez šansi

Švedska je tradicionalno zemlja koja voli rukomet i iza sebe ima velike rezultate na međunarodnom nivou. Ta skandinavska zemlja okončala je nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj na osmom mjestu, izborila je kvalifikacije za olimpijadu i sigurno je da želi nastaviti kontinuitet učešća na velikim takmičenjima.

Pomoćni trener reprezentacije BiH Zuhdija Korkarić smatra da je BiH dobila izuzetno teškog protivnika, ali da se bh. rukometaši ne trebaju unaprijed predati.

“Švedska je u posljednjih nekoliko godina izvršila reorganizaciju i podmlađivanje ekipe. Igraju brz i moderan rukomet. Gledao sam njihove utakmice na Evropkom prvenstvu i moramo priznati da smo dobili izuzetno teškog protivnika, ali sigurno je da će se naši momci boriti do posljenjeg minuta baraža. Možemo ih proći ali će biti jako teško”, izjavio je Korkarić.

Evropa će na SP-u imati 13 predstavnika, uključujući Francusku, domaćina i aktuelnog prvaka. Španija i Njemačka će kao finalisti EP-a ići direktno na SP, kao i Hrvatska, nakon što je u borbi za bronzu savladala Norvešku.

Parovi baraža za Svjetsko prvenstvo:

Švedska – Bosna i Hercegovina

Poljska – Holandija

Rusija – Crna Gora

Srbija – Mađarska

Island – Portugal

Slovenija – Norveška

Bjelorusija – Latvija

Danska – Austrija

Češka – Makedonija

Komentari

Komentara