BiH može dobiti Argentinu!

Spread the love
Menprom

Najbolji strijelac Premier lige BiH u nogometu je Brazilac – Wagner Santos Lago. Iako već 10 godina živi i radi u Širokom Brijegu za Wagnera će sljedeće Svjetsko prvenstvo biti posebno, baš kao i za sve Brazilce.

Reha Centar

Njegov Brazil dobio je za protivnika Hrvatsku, a njegov rodni Ilheus nalazi se na istočnoj obali, između Salvadora i Rija de Janieira, gradova u kojima će igrati reprezentacija BiH.

“U Salvadoru sam igrao dvije godine, za tamošnji klub Vitoriju. Veliki grad, dobro ga poznajem. Stadion Arena Fonte su u potpunosti obnovili”, kaže za Dnevni list Wagner, najbolji igrač Širokog Brijega.

“Kao i svi Brazilci, želim da osvojimo naslov. Ali znamo da neće biti lako. Prva utakmica s Hrvatskom bit će nezgodna, jer smo mi izraziti favoriti. Ali, kao i uvijek, velika su očekivanja od Brazila. I s Meksikom je uvijek bilo teško, a sada i Kamerun ima dobar tim. Ponavljam, želim da Brazil ode do kraja, kao i da Hrvatska prođe dalje. No, bit će vrlo neizvjesno u borbi tri preostale reprezentacije u našoj skupini”

BiH, u kojoj je već duži niz godina jedan od najboljih pojedinaca u najvišem rangu natjecanja, ima solidne šanse proći dalje, smatra iskusni Brazilac.

“Ja kao Brazilac duboko vjerujem da Bosna i Hercegovina može dobiti Argentinu u prvoj utakmici skupine”.

Jasno, ovdje su iz njega progovorile emocije. BiH mu je dugi niz godina drugi dom, a Argentinu, kao i svaki drugi Brazilac, vidi kao ljutog rivala.

“Brazil i Argentina su dvije reprezentacije koje su po tradiciji oduvijek imale kvalitetne pojedince…, Pele na jednoj, Maradona na drugoj strani i slično. To što smo susjedi sigurno je samo povećalo rivalitet, koji se osjeća ne samo u sportu. Kada bi se na ulici sastala djeca Brazila i Argentine, to bi već bilo to”.

Wagner u skupini F navija za Zmajeve. A to što im je dao svoj glas na startu kampanje, i to protiv jedne Argentine, ne govori samo o njegovom brazilskom stavu prema susjedima…

“Mislim da BiH ima lakšu skupinu od Brazila. Kada bi na startu pobijedila Argentinu, vjerujem da bi to bilo to što se tiče prolaska dalje. Mislim da Iran nije neka reprezentacija koje se BiH treba plašiti, mada se nikoga ne smije podcijeniti. Nigerija? Vjerujem da je BiH bolja”.

Mnogi se pribojavaju uvjeta u Brazilu – da neće biti idealni. No, BiH će u skupini operirati u po tom pitanju vjerojatno ugodnom području.

“Prvenstvo će se odigravati za vrijeme naše zime. Rio je južnije i dolje će biti nešto svježije. U Salvadoru i Cuiabi, koji su sjevernije, temperature će biti više, ali ne vjerujem da će prelaziti 30 stupnjeva. Vrijeme je u to doba godine kod nas dosta promjenjivo”.

Ako mislite da će širokobriješki Brazilac posebno istaknuti neki dio Brazila koji se posebno ističe po nogometu – varate se.

” To ne postoji. U redu, u Sao Paulu je dosta kvalitete, ali cijela naša zemlja voli nogomet, koji se igra svugdje. Svi drugi sportovi su iza nogometa”, istaknuo je Wagner za Dnevni list pojasnivši koliki će domaćin imati pritisak od strane navijača:

“Ssvi traže od Brazila da osvoji prvenstvo. Nešto slično kao recimo Englezi, naši su navijači uvijek jako kritični, ali sve se završava na ljutnji, ne bih rekao da su agresivni, da su problematični navijači. Ulaznice za prvenstvo sigurno neće biti jeftine, ali svi će ići na utakmice, to je sigurno. Meni to pripreme sa Širokim Brijegom neće dopustiti, ali to me neće spriječiti da svim srcem navijam za Brazil”.

Komentari

Komentara