BH Telecom donirao 167.500 konvertibilnih maraka UKC Tuzla

Spread the love
Rental Travel

Univerzitetski klinički centar Tuzla je danas od BH Telecoma dobio donaciju u vrijednosti od 167.500 KM. Sredstva donacije će biti utrošena na obnovu postojeće i nabavku nove medicinske opreme.

Reha Centar

Prema riječima direktora UKC Tuzla, doc. dr. Nešada Hotića, novčana sredstva će biti utrošena na zanavljanje opreme na Klinici za neurologiju, gdje je planirana kupovina novog EMNG aparata i aparata za analizu oligoklonalnih antitjela koji će doprinijeti unapređenju dijagnostike multiple skleroze. Direktor Hotić je rekao i da će određeni dio sredstava biti utošen na nabavku hiruškog stola u operacionom bloku Klinike za dječije bolesti.

Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma, je izrazio zadovoljstvo zbog aktivnosti koju je sprovela kompanija BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija.

“BH Telecom je lider na tržištu telekomunikacija u BiH, ali i lider kada je u pitanju društvena odgovornost ove kompanije. UKC Tuzla je također prepoznat kao lider u pružanju usluga građanima i time je zadovoljstvo veće što je najveći iznos došao baš u ovu ustanovu. Ali ako pitate zašto najveći iznos za UKC Tuzla, da vam kažem da smo našu kalkulaciju bazirali na podijeli sredstava prema direkcijama koje su ostvarile najbolje rezultate, a obzirom da je direkcija BH Telecoma Tuzla ostvarila najbolje rezultate od svih direkcija Telecoma u BiH, ovaj iznos je došao u UKC Tuzla”, rekao je u svom obraćanju Čibukčić.

Zahvalnost BH Telecomu je izrazio i dr. Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi TK. “Koristim priliku, da se u ime premijera i Vlade TK zahvalim BH Telecomu, i zaželim da se ova saradnja nastavi i u budućnosti, te ostvarimo i druge zajedničke projekte u kojima ćemo dokazati i pokazati društvenu odgovornost BH Telecoma i nas kao nosioca izvšne i zakonodavne vlasti”, istakao je ministar Hadžiefendić.

Pored UKC Tuzla, danas je uručen vaučer i JZU Zdravstvenom centru Brčko. Inače, JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla i JZU Zdravstveni centar Brčko su dvije od 32 institucije koje su ispunile uvjete iz Javnog poziva za dodjelu donacija koje je prošle godine raspisala kompanija BH Telecom.

Press UKC Tuzla – aktuelno.ba

Komentari

Komentara