BH Fanaticosi i Ljuti Krajišnici žele istog selektora a njegovo ime je : Sergej Barbarez

Rental Travel

Nakon što su se otvorenim pismom Fudbalskom savezu u srijedu obratili BH Fanaticosi, isto su danas učinili i Ljuti Krajišnici, također navijačka grupa koja prati reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Oni su podržali kandidaturu Sergeja Barbareza za selektora fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Reha Centar

Njihovo saopćenje preuzimamo u cjelosti:

Najpopularnije pitanje ovih dana vezano uz bh. nogomet: Ko će biti novi selektor u reprezentaciji ?

Novinama i medijima kruže razna imena. Od svih tih imena, najmanje ili gotovo nikako da se govori o našem bivšem kapitenu Sergeju Barbarezu.Udruženje navijača Ljuti Krajišnici ovom prilikom želi da skrene pažnju na čovjeka koji itekako zaslužuje da svoj plan vođenja reprezentacije predstavi N/FSBiH.

Svi mi znamo koliko je, za vrijeme svoje bogate igračke karijere, značio reprezentaciji i svim njenim navijačima. Kao vjerni navijači, veoma smo počašćeni da se je veliki broj ljudi javio sa željom da obnašaju funkciju selektora reprezentacije BiH. To je rezultat podizanja reprezentacije na jedan veći stepen profesionalnosti i osvajanja još većeg poštovanja diljem svijeta. Zbog te činjenice želimo da mjesto trenera dobije neko kome je iskreno stalo do reprezentacije, koja je svetinja svim njenim iskrenim navijačima.

Taj “neko” je u našim očima Sergej Barbarez! Kroz bogatu karijeru je, igrajući za njemačke velikane kao što je Borussia Dortmund, Hamburger SV ili Bayer Leverkusen te nastupajući u svetom dresu naše nogometne reprezentacije, sakupio zavidno nogometno iskustvo. Uz to od 2010. godine posjeduje i UEFA-Pro licencu koja mu dozvoljava da se bavi trenerskim poslom.

Pridružujemo se otvorenom pismu BHF-a jer je i nama dosta politike od strane saveza. Uvjereni smo da je Sergej Barbarez čovjek koji bi na najbolji način iskoristio pruženu priliku te opravdao očekivanja.

ŽELIMO SERGEJA BARBAREZA ZA SELEKTORA NOGOMETNE REPREZENTACIJE BiH!

Vaši Ljuti Krajišnici

aktuelno.ba

Komentari

Komentara