BH atletičar Rusmir Malkočević postavio novi državni rekord

Spread the love
Rental Travel

Bosanskohercegovački atletičar Rusmir Malkočević koji je i stipendista Fondacije “Izvor nade” na Prvenstvu Srbije u atletici za seniore istračao je dionicu od 200 metara za 22,67 sekundi, i time oborio 19 godina star rekord kojeg je držao Irvin Tahmaz, saopćila je Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade” Sarajevo.

Reha Centar

Malkočević je pored rekorda na 200 metara na Prvenstvu Srbije istrčao i 400 metara u vremenu 49,03.

U izjavi za oficijalnu stranicu Fondacije “Izvor nade”, kazao je kako je rekord na 200 metara stigao kao “iskupljenje”.

“Ove prve trke su bile čisto da vidim kako se osjećam tokom trčanja. Pošto sam napravio neke manje greške u trci na 400 metara htio sam da ih na vrijeme ispravim prije važnijih trka koje me očekuju u toku ovog mjeseca. Drugi dan prvenstva sam odlučio trčati i 200 metara jer nisam bio zadovoljan kako je prethodni dan prošla prva trka na 400 metara tako da sam se na kraju iskupio s državnim rekordom”, kazao je Malkočević.

“Ovaj rezultat i rekord mi znače puno jer prije svega su vrlo dobar pokazatelj da mogu 400 metara u dvorani istrčati vrlo dobro i pokušati ispuniti normu za predstojeće Evropsko dvoransko prvenstvo koje će se održati u Beogradu”, dodao je Malkočević.

Malkočević naglašava da je “ovo rezultat vrlo kvalitetnog rada s trenerom Elvisom Fatićem kao i s Adnanom Maljevcem s kojim treniram u Pro-Fit Health Strenght & Conditioning teretani u Sarajevu”.

Našeg atletskog reprezentativca za tri dana očekuje nastup u Linzu, gdje, kako kaže, očekuje dobar rezultat.

Podsjetimo, Malkočević je 2015. godine kao juniorski reprezentativac BiH srušio rekord u disciplini “400 metara s preponama” star više od 30 godina.

Rukovodstvo Fondacije ovom prilikom čestitalo je Malkočeviću uz želju da njegovi rezultati budu inspiracija mladima u BiH ali i brojnim stipendistima Fondacije “Izvor nade”.

BHRT – aktuelno.ba

Komentari

Komentara