Bezuspješan pokušaj opozicije u Skupštini TK za smjenu ministra MUP-a Sulejmana Brkića

Spread the love
Rental Travel

Dnevni red hitne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona nije usvojen. Glavna tačka dnevnog reda bila je smjena ministra unutrašnjih poslova TK Sulejmana Brkića. Opozicija je tražila i dopunu Dnevnog reda sa prijedlogom smjene Nezavisnog odbora. Sa 15 glasova za, 12 protiv, i 4 uzdržana, Dnevni red nije usvojen. Ovu sjednicu hitnog karaktera iniciralo je 12 zastupnika opozicije.

Reha Centar

Oni su prije nekoliko dana uputili ovu inicijativa iz razloga što, kako su kazali, ministar Brkić predstavlja otjelovljenje politizacije policije, što je dokazao u nekoliko navrata, a prvenstveno u svom insistiranju izmjena Zakona o unutrašnjim poslovima TK i smjene aktuelnog direktora Uprave policije Dževada Kormana.

Ministar Brkić je ranije Kormana ocijenio negativnom ocjenom, što su poslanici opozicije smatrali nedovoljno argumentovanom i proizvoljnom ocjenom. U svojoj ocjeni ministar je kazao kako direktor Korman nije dolazio u uniformi na posao, kako se drsko ponašao prema njemu i premijeru, ali i to da je direktor za vrijeme svog mandata sebi i odabranima iz Uprave policije povećao plate i do 500 KM.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara