Bećirović prvu posjetu unutar BiH upriličio Memorijalnom centru u Potočarima i Majkama Srebrenice

Spread the love
Menprom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović posjetio je danas Memorijalni centar Srebrenica, gdje je zajedno sa Majkama Srebrenice i direktorom Memorijalnog centra dr. Emirom Suljagićem položio vijenac i odao počast žrtvama genocida.

Reha Centar

„Nisam imao nikakvu dilemu da moja prva posjeta u državi Bosni i Hercegovini bude upravo Memorijalnom centru u Potočarima. Osjećam prije svega dužnost da se kao građanin, a sada i kao član Predsjedništva BiH poklonim žrtvama genocida“, izjavio je član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

U otvorenom razgovoru sa Majkama Srebrenice, član Predsjedništva BiH saslušao je probleme s kojima se suočavaju u sredinama u kojima žive. Majke Srebrenice su mu zahvalile upravo na dosadašnjem angažmanu, kao i na potezu da prvu svoju posjetu unutar Bosne i Hercegovine realizira u Srebrenici. Za člana Predsjedništva BiH imale su osnovnu poruku: Hoćemo pravdu i istinu!

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirovič poručio je tokom susreta sa Majkama Srebrenice kako niko nema moralno ni bilo kakvo drugo pravo da negira istinu o počinjenom genocidu nad Bošnjacima, te da s njim kao članom Predsjedništva BiH oko toga neće biti nikakve rasprave. Presude međunarodnih i domaćih sudova se moraju poštovati.

 

Tokom susreta sa dr. Emirom Suljagićem, član Predsjedništva BiH izjavio je da Memorijalni centar može očekivati njegovu bezrezervnu podršku u skladu sa kapacitetima s kojima raspolaže. Ukazao je na veliki značaj Memorijalnog centra za državu Bosnu i Hercegovinu, naglasivši da ovu njegovu ulogu moraju prepoznati i drugi nivoi vlasti. Zahvalio je direktoru Memorijalnog centra na rezultatima koje je postigao u razvoju i afirmiranju ove institucije.

Dr. Emir Suljagić razgovarao je otvoreno s članom Predsjedništva BiH o određenim problemima s kojima se suočava Memorijalni centar, kao i o započetim projektima i potrebama ovog centra, naglasivši da je u narednom periodu potrebna još kvalitetnija saradnja sa organima vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara