Baždarević nakon poraza od Belgije nije krio razočaranje

Spread the love
Rental Travel

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hecegovine Mehmed Baždarević nakon poraza od Belgije nije krio razočaranje.

Reha Centar

Baždarević je zadovoljan borbenošću igrača, ali je izrazio kritike zbog načina na koji su Belgijanci došli do golova.

– Moražemo biti zadovoljni borbenošću ali olako smo im dopustili da daju golove. Imali smo veliki broj grešaka za ovakvu utakmicu. Ima igrača koji nisu u takmičarskom ritmu, a velika šteta je što nije bilo onih koji su nam večeras mogli pomoći da ne izgubimo – kazao je Baždarević nakon utakmice.

Iako je priznao da je Belgija pokazala bolju igru, smatra da je njegov tim mogao bolje.

– Moramo tražiti bolja rješenja, jer bez dobre defanzivne linije nema ni dobre ekipe. Kada sam došao znao sam koliko ima problema i nedostataka u pojedinim linijama. Želja mi je bila odlazak na SP, živio sam za to. Šta dalje, vidjet ćemo kada se sve “slegne”. No, kažem da će mi ostati velika praznina što nismo uspjeli, a bili smo tako blizu – naglasio je selektor.

Strijelac izjednačujućeg pogotka za BiH Haris Medunjanin istaknuo je da su se igrači borili svih 90 minuta, ali da su Belgijanci pokazali da spadaju u sami vrhu svjetskog nogometa.
Medunjanin smatra da su kvalifikacije mnogo ranije izgubljene.

– Nismo trebali doći u ovu situaciju. Da smo ranije igrali ovako ne bimo imali problema za play-off- kazao je Medunjanin.

Reprezentacija BiH večeras je na Grbavici izgubila od Belgije sa 3:4 u pretposljednjem kolu kvalifikacija za SP. U posljednjem kolu u utorak ide u goste Estoniji.

BHRT

Komentari

Komentara