Bakir Izetbegović posjetio Rudnik „Kreka“

Spread the love
Rental Travel

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodin Bakir Izetbegović posjetio je jučer Rudnik „ Kreka „ u Tuzli.

Reha Centar

U otvorenom i srdačnom razgovoru sa Nadzornim odborom, upravom, sindikalnim predstavnicima    ZD Rudnici „Kreka“ Tuzla bilo je riječi o trenutnoj problematici poslovanja Rudnika, o položaju rudara kao i o planovima za dalji razvoj.

Sastanku su prisustvovali izvršni direktori u JP Elektroprivreda BiH, gospodin Sarajlić i gospodin Andelija, kao i direktor TE Tuzla gospodin Izet Džananović sa saradnicima, te poslanik u Parlamentu BiH gospodin Amir Fazlić i poslanik u Skupštini TK gospodin Bajazit Jašarević.

bakir izetbegović

Posebno je istaknuto opredjeljenje i podrška za izgradnju bloka 7 TE Tuzla kao strateškog projekta za dalji razvoj termoenergetskog sektora, a posebno Rudnika „ Kreka“.

Prestavnici Rudnika „Kreka“, kao i predstavnici sindikata rudara su se zahvalili predsjedavajućem Predsjedništva BiH gospodinu Bakiru Izetbegoviću na dolasku i na podršci u saniranju od posljedica poplava kao i u rješavanju statusa rudara u BiH.

bakir izetbegović

Predsjedavajući Predsjedništva BiH  Bakir Izetbegović  je dao punu podršku u realizaciji projekata izgradnje novih termo blokova koji ujedno znače i nova radna mjesta, a posebno je zatražio da se nastavi sa ulaganjima u modernizaciju rudnika i stvaranje uslova za kvalitetniju i efikasniju eksploataciju uglja kao i  veću sigurnost rudara.

U ime svih rudara „Kreke“, kao znak zahvalnosti za sve što čini za rudare,  predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću uručena je statua Husinskog rudara.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara