Bakir Izetbegović pao niz stepenice

Rental Travel

U cilju potpunog informisanja javnosti Kabinet člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda izdao je saopćenje za javnost u kojem stoji da je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas ‘doživio manju nezgodu prilikom izlaska iz kuće’.

Reha Centar

– Uslijed pada niz stepenice zadobio je blaže povrede glave, desne ruke i lijeve noge.

Nakon ukazane medicinske pomoći konstatirane su povrede lakše prirode, te je gospodin Izetbegović nastavio sa obavljanjem redovnih poslova i aktivnosti – napisano je u saopćenju.

Tako je danas član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju Udruženja porodica zarobljenih i nestalih osoba općine Zvornik. Sastanku su prisustvovali i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglicaAdil Osmanović, kao i direktor Instituta za nestale osobe BiH Amor Mašović.

Na sastanku su predstavnici žrtava rata zatražili podršku za intenziviranje ekshumacija i identifikacija, kao i pronalazak posmrtnih ostataka preostalih blizu 500 nestalih Zvorničana. Naglašena je i potreba završetka radova na uređenju Memorijalnog centra u Gornjoj Kalesiji, koji je posvećen stradalim žrtvama s prostora općine Zvornik. Također je aktuelizovan i problem održavanja memorijalnih centara širom BiH.

Član PBiH Izetbegović je informisao porodice žrtava da su u Prijedlogu Budžeta institucija BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, bila predviđena značajnija sredstva za ekshumacije i identifikacije, koji nažalost u konačnici Parlamentarna skupština BiH nije usvojila. S druge strane, porodice su dobile obećanje da će u tekućoj godini Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica nastaviti s podrškom izgradnji Memorijalnog centra u Gornjoj Kalesiji, te da će biti učinjeno sve da proces identifikacije pronađenih posmrtnih ostataka bude što efikasniji.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Komentari

Komentara