Bahrudin Bato Hadžiefendić posjetio Mesnu industriju “Menprom”

Spread the love
Rental Travel

Kandidat za gradonačelnika Tuzle i aktuelni ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona, Bahrudin Bato Hadžiefendić posjetio je Mesnu industriju Menprom, gdje se sastao sa menadžmenton ovog preduzeća i vlasnikom Menproma Mensurom Alićem.

Reha Centar

Na naše pitanje je li ova posjeta posljedica izborne kampanje ili stvarna potreba za posjetama velikim kompanijama ministar Hadžiefendić je kratko odgovorio:

„Ja sam u Menpromu prošle godine bio čak tri puta, a tada nisu bili izbori. Moja želja je, a to u biti jeste indirektno i dio onoga zašto se zalažem i borim da svi zajedno iznađemo bezbroj načina kako pomoći ovakvim i sličnim kompanijama da rade još bolje i efikasnije. Danas sam bio u kompaniji koja upošljava preko 160 radnika, vidio sam nešto što se može vidjeti samo u zemljama Evrope i to me raduje kao čovjeka prije svega, a zatim i kao ministra i kandidata za gradonačelnika Tuzle. Gospodin Alić i ja imamo gotovo pa iste ciljeve a to je ekonomija, ekonomija i samo ekonomija“  istakao je nakon sastanka Bahrudin Hadžiefendić.

Gospodina Alića smo upitali za epilog ovog sastanka a on po običaju sa smješkom odgovorio:

„Bahrudin Hadžiefendić je danas bio u posjeti Menpromu u funkciji ministra zdravstva, razgovarali smo o nekim stvarima koje mogu pomoći privrednicima a koje nisu do sada adekvatno riješene.

Zdravstveno osiguranje za radnike koji se povrijede na radu snose poslodavci a to nije dobro za privredu, ali mi je ministar obećao da su moja pitanja već u proceduri i da će vrlo brzo biti riješena.

Pričali smo naravno i o zapošljavanju, ekonomiji, stvaranju novih vrijednosti jer smo obojca dugo u menadžerskim vodama, bilo mi je ugodno razgovarati sa čovjekom koji ima viziju, a ideje koje se tiču novih vrijednosti i otvaranja novih radnih mjesta su nam jako slične, kratko je odgovorio Mensur Alić“.

M.T.

Komentari

Komentara

Posted In: