Bahrudin Bato Hadžiefendić obezbijedio stipendiju za Ismaila Zulfića, “dječaka heroja”

Spread the love
Rental Travel

Ženska odbojkaška akademija Mikasa i Big Ben Centar za strane jezike u Tuzli su ugostili dječaka Ismaila Zulfića kojeg je bh. javnost na ovim prostorima  mogla upoznati po velikoj volji i želji za sportskim uspjesima. Naime, Ismail Zulfić je dječak bez obje ruke, i istovremeno veliki zaljubljenik u plivanje. Ismailova ljubav prema plivanju je toliko velika  da svakodnevno na trening putuje od Zenice do Sarajeva.

Reha Centar

Napomene radi, ” Leptir bez krila” kako ga zovu u plivačkom klubu “Speed” u kojem trenira sa posljednjih Međunarodnih sportskih igara osoba sa invaliditetom održanih u Beogradu vratio se sa zlatnom medaljom.

-Ostvarili smo jako dobru saradnju sa Mikasom i upravo preko njih smo doznali za malog ” dječaka heroja” Ismaila Zulfića iz Zenice, dječaka koji bez obje ruke pokazuje svima nama kako se u životu treba boriti, istrajavati i nikada ne predavati. Odlučili smo pomoći, ovaj put finansijski u vidu stipendije, a nije isključeno da u narednom periodu to činimo i na druge načine, jer ovaj dječak to zaista zaslužuje, kazao je Armin Bukvić vlasnik Big Ben Centra.

Jedan od onih koji je svakako najzaslužniji što se Ismailova sportska i životna priča ispričala u prepunom amfiteatru Gimnazije Ismet Mujezinović, je prvi čovjek Ženske odbojkaške akademije Mikasa Almir Žilić koji nam je samo kratko rekao da je sasvim dovoljno pogledati Ismaila u bazenu kako pliva, osvaja medalje i ruši sve barijere.

Jednogodišnju stipendiju za Ismaila iz vlastitih sredstava obezbijedio je aktuelni ministar zdravstva Bahrudin Bato Hadžiefendić, pored stipendije Bahrudin Hadžiefendić je za malog Ismaila obezbijedio i dio opreme za trening.

-Hvala “Mikasi” i “Big Ben Centru”  koji su mi omogućili da budem bar tračak podrške i pomoći malom dječaku Ismailu i njegovom sportskom i životnom putu, pogledao sam video u kojem mali Ismail  pliva svoju utrku života, te sam zamolio ljude iz Mikase da mi omoguće na bilo koji način da pomognem malom dječaku. Moja godišnja stipendija koju sam mu uručio može pokriti bar njegove troškove svakodnevnog putovanja na treninge od Zenice do Sarajeva, ali ću se svakako kroz sistemska rješenja u budućnosti puno više zalagati da ovakvi sportisti pout Ismaila dobiju veću podršku same države u kojoj žive, jer oni to zaslužuju, kazao je Bahrudin Bato Hadžiefendić.

Još jedna sasvim slučajna gesta Bahrudina Hadžiefendića, večeras u prepunom amfiteatru Gimnazije Ismet Mujezinović nije ostala ne opažena. Naime, dok je sjedio u prvom redu ugledao je na vratima čovjeka kako u naručju drži svoje dijete i stoji. Pozvao ga je, i ustupio mu svoju stolicu, a on je krenuo i stao sa strane što su primijetili organizatori i za ovog dokazanog humanistu obezbijedili novu stolicu, više nego topla i lijepa priča o “Leptiru bez krila” Ismailu Zulfiću, humanim gestama Bahrudina Bate Hadžiefendića i društveno odgovornim kolektivima kakvi su Big Ben i Mikasa svakako zaslužuje posebnu pažnju, Respekt za sve.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara