Arsenal se pohvalio transferom Kolašinca: Doveli smo najboljeg iz Bundeslige

Rental Travel

Navijačima Arsenala se obratio izvršni predsjednik kluba Ivan Gazidis, a oni su dobili priliku da mu postave i nekoliko pitanja.

Reha Centar

Naravno, najviše zanimanja su pokazale teme pojačanja i novog ugovora Arsena Wengera, a Gazidis je iskoristio priliku da pohvali Seada Kolašinca – pojačanje na kojeg klub jako puno računa.

Doveli smo jednog od igrača iz ekipe sezone Bundeslige – Seada Kolašinca. Aktivni smo na tržištu, tražimo igrače koji će se boriti za mjesto u prvoj ekipi. Naš je cilj osvajanje Premier lige, ali svjesni smo da u vrhu postoji razlika među ekipama i mi radimo na tome da budemo bolji. To nam je izazov ovoga ljeta – želimo stvoriti kvalitetniju i jaču ekipu od prošlosezonske“, rekao je Ivan Gazidis, a onda se osvrnuo na Wengera.

“Moram reći da je to bila emotivna odluka s obje strane. Vođenje ekipe je velika odgovornost i potreban je neko s iskustvom, neko ko njeguje vrijednosti kluba, neko ko igra uzbudljiv, atraktivan nogomet, ko daje priliku mladim igračima. To su vrijednosti koje mi tražimo od trenera – i kada pogledamo te vrijednosti, vidimo da već imamo čovjeka koji ima sve to”, prenosi Goal riječi Ivana Gazidisa.

Radiosarajevo.ba / aktuelno.ba

Komentari

Komentara