Amel Tuka: Drago mi je da je moj narod uz mene i dat ću sve da ih obradujem

Menprom

Četvrtog dana Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu bit će podijeljeno pet kompleta medalja. Među finalnim utrkama u utorak je i ona na 800 metara, u kojoj će se za odličje boriti najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Reha Centar

On je rezultatima u kvalifikacijama i polufinalu dokazao da je trenutno jedan od najvećih favorita. U Peking je došao s najboljim vremenom sezone, a danas ima priliku da se zlatnim slovima upiše u historiju bosanskohercegovačke atletike.    Tuka je plasmanom u finale već napravio veliki uspjeh i, kako kaže, ispunio svoj cilj.

– Ovo je osam najboljih na svijetu tako da se niko ne smije potcijeniti, svi su favoriti za medalje. Mislim da će se odlučivati do posljednjeg metra, bit će neizvjesno – kazao je Tuka.

U finalu će dati sve od sebe za što bolji rezultat i potrudit će se da, kako kaže, ponovo obraduje svoje ljude.

– Želim da ostavim dobar utisak i da svoju zemlju predstavim najbolje što mogu. Ovdje su svi pozitivni prema meni i upoznati su sa mojom zemljom. Drago mi je da je moj narod uz mene i dat ću sve da ih obradujem. To me čini ponosnim i svakako ću imati na umu da je moj narod uz mene – dodao je bh. atletičar.

Podvukao je da se do uspjeha u atletici ne može doći “preko noći” te da nije lako osvojiti medalju “kako god to izgledalo pored malih ekrana”.

– Znam da će biti teško u finalu, ali ko god želi da me pobijedi morat će dati više od sto posto od sebe – kazao je Tuka.

Finalna utrka na 800 metara počinje u 14.55 sati i bit će posljednja utrka četvrtog takmičarskog dana.

Prije nje na rasporedu su finalne utrke na 400 metara s preponama i 1.500 metara te finala u bacanju diska i skoku udalj.

Autor: Fena -aktuelno.ba

Komentari

Komentara