Ambasadorica SAD u BiH Maureen E. Cormack posjetila Američki kutak Biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla

Rental Travel

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen E. Cormack, u okviru posjete našem gradu i Univerzitetu, posjetila je Američki kutak koji već dugi niz godina egzistira u okviru Biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla.

Reha Centar

Uvaženu gošću dočekao je direktor Biblioteke doc.dr. Edin Jahić, sa voditeljicom Američkog kutka u Tuzli, Sanjom Dukić. Ambasadorica se upoznala sa radom i aktivnostima ovog dijela Biblioteke istakavši svoje impresije izgledom i uređenošću tuzlanske biblioteke, a posebno Američkog kutka.

  • U okviru mojih posjeta gradovima u Bosni i Hercegovini, obavezno obiđem i Američki kutak, ako on tu djeluje. Posebno se  zahvaljujem uposlenicima koji obavljaju izezuzetan posao. Nadam se skoroj posjeti Tuzli kada ću na ovom mjestu upoznati i mlade Tuzlake, kazala je ambasadorica Cormack.

Direktor Biblioteke, uručio je ambasadorici Cormack, u ime svih uposlenika simbolične poklone monografije, čiji je izdavač Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla, a koje govore o Gradu Tuzli, Biblioteci i djelovanju Amričkog kutka u Tuzli.

biblioteka derviš sušić tuzla

  • Toplo se zahvaljujemo uvaženoj ambasadorici Cormack na posjeti i interesovanju koji je pokazala za rad Biblioteke i Američkog kutka u Tuzli. Ambasada SAD u BiH već dugi niz godina podržava rad i aktivnosti tuzlanske biblioteke, i njihova pomoć je od izuzetnog značaja za našu ustanovu. U američkom kutku se svakodnevno održavaju kulturni, obrazovni, naučni i drugi događaji koji su od izuzetnog značaja za naš grad i kanton, a sve to je plod zajedničke saradnje Ambasade SAD u BiH i naših uposlenika, riječi su direktora Jahića.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara