Aktivnosti UKC-a Tuzla povodom 1. decembra, Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

Spread the love
Menprom

Povodom 1. decembra, Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, Klinika za zarazne bolesti UKC Tuzla organizovat će niz aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o ličnoj odgovornosti i motivaciji javnosti za prevazilaženje predrasuda i stigme kada je u pitanju testiranje na HIV.

Reha Centar

U četvrtak, 1. decembra, Savjetovalište za dobrovoljno, povjerljivo i besplatno savjetovanje i testiranje na HIV i virus C hepatitisa Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla radit će 24 sata. U Savjetovalištu će biti organizovano i noćno savjetovanje i testiranje na HIV. U Edukativnom centru Klinike za zarazne bolesti, sa početkom u 10 sati, bit će održano stručno predavanje na kojem će o AIDS-u govoriti prim. dr. Sana Šabović, šef Odjeljenja za AIDS, respiratorne i karantinske bolesti.

U saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, Udruženjem medicinskih sestara i tehničara FBiH, Udruženjem Zemlja djece Tuzla i Pozorištem mladih Tuzla, Klinika za zarazne bolesti organizovat će aktivnosti za građane. U Konzum Family centru od 10 do 14 sati građani će imati priliku da dobiju edukativno-informativni materijal, te da o pomenutoj problematici razgovaraju sa stručnim osobljem. U vremenskom terminu od 12 do 13 sati bit će održan performans Pozorišta mladih Tuzla.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: