Ako zaboravimo šehide zaboravili smo sami sebe (FOTO)

Spread the love
Menprom

Drugi dan Ramazanskog bajrama u BiH se obilježava kao Dan šehida.Obilaskom šehitluka širom zemlje, porodice poginulih, saborci, rodbina i prijatelji, prisjetit će se onih koji su svoje živote dali braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru.

Reha Centar

Centralna manifestacija obilježavanja Dana šehida za područje Muftijstva tuzlanskog održana je danas  u Memorijalnom centru i šehidskom mezarjz u Gornjoj Kalesiji.

FOTO GALERIJA

Učenjem Jasina i tevhida, te prigodnim vazom prisutnima se obratio Vahid-ef. Fazlovića, muftija tuzlanski, kazavši kako nema šehida bez Allahove volje i da nema šehida bez velikih ljudi.

DAN ŠEHIDA GORNJA KALESIJA

„Ako u jednom vremenu imamo velike ljude to znači da su veliki njihovi očevi i majke koji su ih porodili, to znači da ima časti u tom mjestu. Cijela naša Bosna i Hercegovina ima šehide i šehitluke. To su naši najbolji sinovi, zato što je Allah dž.š. njih odabrao da budu šehidi. Njihova imena će ostati u našoj memoriji, čuvat će ih i generacije poslije nas. Ako zaboravimo šehide zaboravili smo sami sebe. Zaboravili smo na našu budućnost, na našu djecu. Hvala dragom Bogu da nikada nismo svoju krv proljevali kao zulumćari, uvijek smo se branili od zuluma i tako smo sijali ono što je najčasnije i najvrjednije u ovoj našoj domovini Bosni i Hercegovini.“ –kazao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

DAN ŠEHIDA GORNJA KALESIJA DAN ŠEHIDA GORNJA KALESIJA

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: