Akcija SIPA-e u Sarajevu, uhapšena jedna osoba zbog sumnje na terorizam

Spread the love
Menprom

Po nalogu Tužilaštva BiH i Suda BiH, policijski djelatnici SIPA-e, danas su izvršili pretrese određenih prostorija, koje se mogu dovesti u vezu s osobama bliskim ekstremnim skupinama i osobama koje borave na stranim ratištima Sirije i Iraka.

Reha Centar

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su danas jedan stambeni objekat na području Sarajeva, u okviru kontinuiranih aktivnosti u borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma, postupajući po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela „Terorizam“ s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Aktivnosti su realizirane u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Slobode je lišena jedna osoba, koja je privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njenom daljem statusu.

SIPA u saradnji s drugim sigurnosnim organima u BiH i svijetu intenzivno nastavlja aktivnosti s ciljem suzbijanja terorizma i svih pojava koje se mogu negativno odraziti na sigurnosnu situaciju u BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

aktuelno.ba/radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara

Posted In: