Adnan Ćatić ušao u historiju boksa!

Spread the love
Rental Travel

U tekstu stoji da je Adnan Ćatić ušao u historiju boksa. U izvještaju se navodi da godinama nije bio tako moćan i tako brz kao protiv Darena Barkera.

Reha Centar

Mnogi su njemački listovi izvještaje ilustrovali fotografijom Ćatića ogrnutog u bh. zastavu

Ugledni njemački magazin ”Bild” posvetio je danas tekst našem Adnanu Ćatiću pod naslovom ”Blic KO: Prvak po četvrti put”.

U tekstu stoji da je Adnan Ćatić ušao u historiju boksa. U izvještaju se navodi da godinama nije bio tako moćan i tako brz kao protiv Darena Barkera. Mnogi su njemački listovi izvještaje ilustrovali fotografijom Ćatića ogrnutog u bh. zastavu, uključujući i referentne „Der Spiegel” i „Welt”, prenosi scsport.ba.

Engleski „Daily Mail” u slikovitom opisu borbe podsjeća da je Ćatić u najavi meča kazao da ćemo ga vidjeti u mnogo agresivnijem izdanju. „Dobar kao što je i rječit, počeo je zasipati Barkera udarcima od prvog gonga”, navodi se.

Ovaj list podsjeća da je „Barker gotovo cijelu karijeru čekao da osvoji svjetsku titulu koju je oduvijek sanjao, da bi je izgubio nakon samo četiri mjeseca i to za samo dvije runde”.

Specijalizirani portal „Boxingscene” piše da je Ćatić ponovo rođen samo dva mjeseca uoči svog 35. rođendana. „Šta god da mu se još desi u karijeri, dostignuće u subotu uvečer ostat će u historiji”.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)

Komentari

Komentara