Održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 15. maja 1992. u Tuzli

Spread the love
Menprom

U Gradskoj upravi Tuzla održan je sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 15. maja 1992. u Tuzli.  Sastanku su, pored predstavnika nadležnih gradskih službi, prisustvovali predstavnici javnih preduzeća i ustanova, predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Grada Tuzle, te predstavnici Policijske uprave Tuzla.

Reha Centar

Na sastanku su dogovorene aktivnosti, koje je potrebno provesti kako bi se obezbjedili svi neophodni komunalni, tehnički i bezbjedonosni uslovi za uspješnu realizaciju planiranih manifestacija. Dogovorene su aktivnosti za izradu protokola za obilježavanje 15. maja – Dana odbrane Tuzle, značajnog datuma iz historije Bosne i Hercegovine i Tuzle, kao i za obilježavanje 16. maja – Dana jedinica Armije RBiH, kao jedinstvenog dana svih jedinica Armije koje su branile naš grad, po prvi put u ovom vremenu.

“Danas smo na sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje jednog od najznačajnijih datuma u bližoj historiji Tuzle, 15. maja Dana odbrane grada Tuzle od napada agresora, izdefinisali sve aktivnosti, obaveze i mjere koje je potrebno poduzeti, kako bi se i ove godine ova manifestacija održala na jedan dostojanstven način, posebno što ćemo ove godine otvoriti Spomen park branilaca grada 15. maja” kazao je gradonačelnik Lugavić.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara