Koordinacija boraca TK: Naša djeca će konačno u školama učiti o herojskom putu i odbrani Bosne i Hercegovine

Spread the love
Rental Travel

Koordinacija boračkih organizacija i saveza Tuzlanskog kantona održala je danas svoj redovni sastanak na kojem se između ostalog razgovaralo o Zakonu o dopunskim pravima boraca TK ali i o novom priručniku udžbenika historije za učenike devetih razreda osnovnih škola u Tuzlanskom kantonu, te je ovom prilikom od strane predsjednika Koordinacije boraca TK iskazana zahvalnost skupštinskom zastupniku Midhatu Čauševiću kao i resornom ministru za boračka pitanja i Vladi Tuzlanskog kantona na trudu koji su uložili kako bi naša djeca u školama učila istinu o onome što se dešavalo u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina.

Reha Centar

„Želimo iskazati svoju zahvalnost autorima, ministarstvu za boračka pitanja i Vladi Tuzlanskog kantona što su uložili trud da ovaj udžbenik ugleda svjetlo dana i da naša djeca konačno u školama uče istinu o našim herojima i herojskoj odbrani Bosne i Hercegovine“, kazao je Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boraca TK.

Kada je u pitanju Zakon o dopunskim pravima boraca istaknuta je spremnost i ministarstva i boračkih saveza da se pomogne u većem obimu najugroženijim pripadnicima ove populacije te je naglašeno kako ratne vojne invalide u skorije vrijeme očekuje pomoć Vlade TK u jednokratnim iznosima, da će djeca boraca imati zakonom zagarantovan veći obim prava u sektoru obrazovanja a razgovaralo se i o niz drugih tema koje su važne za boračku populaciju.

Sastanku su pored predstavnika i predsjednika svih boračkih saveza prisustvovali i resorni ministar obrazovanja Ahmed Omerović te skupštinski zastupnik Midhat Čaušević.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara