Hiljade građana na Trgu slobode u Tuzli uz vatromet dočekalo Novu godinu

Spread the love
Rental Travel

Brojne Tuzlanke i Tuzlaci, te gosti grada, prisustvovali su javnom dočeku Nove 2022.godine na Trgu slobode, koji su uz bogat kulturno zabavni program organizovali Grad Tuzla i Turistička zajednica Grada Tuzla.

Reha Centar

U muzičkom dijelu programa su nastupili lokalni Salt City bend, grupa Retro iz Bihaća, dok nas je u Novu godinu uveo tuzlanski Vokalno instrumentalni sastav Retro, uz neizostavan vatromet. Javni doček je protekao dostojanstveno i mirno, uz poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera. Takođe večeras u reprizi Nove godine, na Trgu slobode nastupa tuzlanski TNT Bend.

˝Na Trgu slobode u Tuzli su javnom dočeku Nove 2022. godine prisustvovale brojne Tuzlanke i Tuzlaci, ali i gosti i prijatelji našeg grada. Doček je protekao u prazničnom, dostojanstvenom i mirnom maniru i nije zabilježen niti jedan incident, kao ni kršenje propisanih mjera. Organizatori dočeka se zahvaljuju svima koji su sinoć odabrali da uz naš zabavno-muzički program uplešu u Novu godinu i koji su zajedno sa našim muzičkim izvođačima (Salt City Band iz Tuzle, Grupa Retro iz Bihaća i VIS Retro iz Tuzle) kreirali lijepe slike raspjevane Tuzle. Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Upravi policije Tuzla se iskreno zahvaljujemo na svesrdnoj i profesionalnoj podršci, kao i Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, te Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Tuzla. Samo vaše prisustvo je učinilo da smo se sinoć na Trgu slobode svi osjećali sigurno. Još jednom svima čestitamo sretnu Novu 2022. godinu˝, saopšteno je iz Turističke zajednica grada Tuzle.

Komentari

Komentara