Nevres Hurić, kandidat SDA za GV Tuzla: Građani Tuzle zaslužuju bolji i ljepši ambijent za život

Spread the love
Rental Travel

U nedjelju 15. novembra će se održati Lokalni izbori na kojima će glasači ili bolje reći birači dati svoj sud o tome koliko je koja stranka, koalicija ili kandidat zaslužio njihovo povjerenje i pored čijeg imena će upisati „X“ koji u praksi znači da osoba koja bira želi upravo tog kandidata vidjeti u novom sazivu  Gradskog vijeća Tuzla.

Reha Centar

Jedan od onih koji je svoje ime, znanje i zvanje ponudio biračima za predstojeće Lokalne izbore je i Nevres Hurić, kandidat SDA na rednom broju osam(8) koji je za naš portal kazao kako svoju kandidaturu doživljava prije svega kao moralnu i ljudsku obavezu da kao stručan i visokoobrazovan čovjek da svoj doprinos kako bi građani Tuzle imali ljepši i ugodniji ambijent za življenje jer kako je kazao „Građani Tuzle zaslužuju bolji i ljepši ambijent za život!.

„Živimo u teškom vremenu iskušenja i pandemije koja uzima svoj danak u svakom smislu i moramo uvijek biti odgovorni i prema sebi i drugima oko sebe i neprestano davati svoj doprinos da ovo teško vrijeme svi zajedno prebrodimo sa što manje posljedica. Mnogi kandidati i stranke su radili svoje kampanje obilazeći građane Tuzle i nudeći im svoje tzv. programe i projekte. Ja to nisam radio, pomalo me bilo i stid u ovom teškom vremenu moliti i ubjeđivati nekoga za glas.Fokusirao sam se da pomognem tamo gdje sam najpotrebniji na poslu gdje radim u UKC-u Tuzla jer sam mišljenja da je to trenutno najbolja kampanja koju mogu raditi. Sa narodom sam bio sve ove prethodne godine pa ako nisam zaslužio da neko prepozna taj moj rad svih ovih godina prije pandemije ja to poštujem, jer građani Tuzle dobro znaju ko je, šta i kako radio do sada.Nema mjesne zajednice u kojoj prije pandemije kao vijećnik Gradskog vijeća nisam bio i zajedno sa građanima putem inicijativa i projekata tražio najbolja rješenja kako im život učiniti ljepšim i ugodnijim i svi me dobro poznaju pa opet želim ponoviti „Moja kampanja su rezultati moga rada i djela“. – zaključio je Nevres Hurić.

Na naše pitaje šta očekuje od Lokalnih izbora u nedjelju Nevres Hurić je kazao kako očekuje, kako vjeruje i kako s nada da će pobijediti demokratija, sloboda mišljenja i pravo čovjeka da bira po svojoj savjesti a ne po instrruiranim i naručenim uvredama i lažima jednih protiv drugih.

„Tuzla je sinonim za slobodu, demokratiju, suživot, toleranciju i zajedništvo. Takvu Tuzlu čuvam, njegujem i volim kazao je Hurić.

Iz biografije Nevresa Hurića smo izdvojili smo tek nekoliko stavki za one koji možda ne poznaju ovog vrijednog i čestitog građanina Tuzle, porodičnog čovjeka, roditelja dvoje djece koji je rođen u Tuzli gdje je diplomirao i magistrirao na Tehnološkom fakultetu u Tuzli a danas zaposlen na UKC-u Tuzla na Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu.

Asistent/saradnik je na Medicinskom i Tehnološkom fakultetu u Tuzli a poznat je po društvenom aktivizmu i borbi za zaštitu ekologije i izgradnji ljepšeg i zdravijeg ambijenta za život.

Kada u nedjelju 15 novembra budete birali toplo preporučujemo da razmislite i o imenu Nevres Hurić, kandidat SDA na rednom broju 8 (osam)

M.T.

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara