FINra: Otvoren 8. Međunarodni simpozij “finansije,računovodstvo i menadžment u kriznom periodu”

Spread the love
Rental Travel

Danas je na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli svečano otvoren 8. Međunarodni simpozij “FINANSIJE, RAČUNOVODSTVO I MENADŽMENT U KRIZNOM PERIODU”. Organizator Simpozija je edukativno-konsultantska kuća FINconsult, a suorganizator FINra Tuzla.

Reha Centar

Riječ je o jednom od najvećih i najprestižnijih skupova finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije u BiH u 2020. godini. Na Simpoziju će svoje referate i profesionalna iskustva prezentirati više od 30 predavača iz: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Između ostalih i istaknuti profesori i stručnjaci iz prakse Vinko Belak, Veljko Trivun, Džafer Alibegović, Adnan Rovčanin i direktor Porezne uprave FBiH Šerif Isović.

Teme koje će biti aktuelizirane su od značaja za računovođe, revizore, finansijske menadžere, direktore, vlasnike preduzeća, članove upravnih i nadzornih odbora, članove odbora za reviziju, interne revizore, procjenitelje, inženjere na poslovima upravljanja kvalitetom i uvođenja standarda, kao i sve zaposlene u privatnom i javnom sektoru na knjigovodstveno-računovodstvenim, finansijskim i menadžerskim poslovima.

Između ostalog, bit će riječi o mjerama za suzbijanje negativnih posljedica koronakrize i aktivnostima Porezne uprave Federacije BiH u vrijeme pandemije, izazovima primjene računovodstvenih informacionih sistema i javnim nabavkama u Bosni i Hercegovini u vrijeme pandemije koronavirusa, ali i humanoj krizi 2020. godine i momentu preispitivanja stavova o javnom dugu.

Na svečanom otvaranju prisutne su pozdravili direktor FINra dr. Ismet Kalić, Zijad Lugavić u ime gradske Uprave Tuzle, predsjednik Privredne komore TK Nedret Kikanović i predsjednik kantonalne Grupacije poslodavaca Ramiz Karić. Istaknuto je da je ovaj Simpozij od velikog značaja sa cijelu Bosnu i Hercegovinu, jer se očekuje da ponudi dio odgovora na pitanja koja pred finansijski i općenito ekonomski sektor u BiH postavlja vrijeme krize u kojem živimo.

Također je istaknuto da će FINconsult i Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra uložiti maksimalan napor da profesionalna očekivanja učesnika budu ispunjena i da vrijeme provedeno na ovom Simpoziju bude ugodno i od koristi.

Simpozij se održava 24. i 25. septembra 2020. godine na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara