Čestitka  Udruženja “Maloljetni borci Armije RBiH Grad Tuzla” u povodu 29. godišnjice od formiranja Patriotske lige

Spread the love
Rental Travel

 Udruženje “Maloljetni borci Armije RBiH Grad Tuzla” upućuje čestitke Klubu Patriotske Lige Grada Tuzla, koji danas 19. septembra 2020. godine obilježava 29. godišnjicu od osnivanja Patriotske Lige u Tuzli.

Reha Centar

Na današnji dan 1991 godine je u Tuzli imenovan Štab Patriotske Lige čiji je zadatak bio organizovati i izvršiti pripreme za pružanje oružanog otpora JNA i srpsko-crnogorskom agresoru, koji je u to vrijeme sve otvorenije prijetio suverenitetu Republike Bosne i Hercegovinu. Jedan od osnivača bio je i rahmetli Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja boraca, čiji doprinos u odbrani naše jedine domovine nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti. Patriote Tuzle su jasno dale do znanja agresoru, da će se boriti za cjelovitu državu i sve njene narode i građane, koji Repubiliku Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu.

Ova vojna formacija imala je značajne rezultate u odbrani Bosne i Hercegovine na cijelom njenom teritoriju. PL Tuzla je dala i narodnog heroja, a tadašnjeg komandira specijalne jedinice Patriotske lige Mehdina Hodžića te još pet zlatnih ljiljana. Neka im je vječni rahmet… Ne zaboravljajući prošlost , živimo u sadašnjosti, a gradimo budućnost, časno se sjećajući onih koji su životima i srcem odbranili jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. POZDRAV OD DJECE RATA !!! Upravni odbor Udruženja ” Maloljetni borci Armije RBiH Grad Tuzla”

aktuelno.ba

Komentari

Komentara