Upriličena izložba “Ratne fotografije 2.Korpusa Armije RBiH”

Spread the love
Rental Travel

U povodu obilježavanja 27. godišnjice od formiranja 2.Korpusa Armije RBiH danas je u Muzeju Istočne Bosne u Tuzli upriličena postavka ratnih fotografija 2. Korpusa koja na slikovit način predstavlja sve uspjehe i podvige koje je 2.Korpus postigao u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Reha Centar

Autor izložbe je kustos Muzeja Istočne Bosne Nermin Ibrić koji je u svom uvodnom izlaganju istakao da je premalo prostora da bi se kroz fotografiju predstavio herojski put 2.Korpusa, ali da postavljene fotografije pričaju i svjedoče istini o herojskoj borbi pripadnika 2.Korpusa i ljudima tog vremena.

Prisutnima se obratio i predsjednik Saveza RVI TK i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 2.Korpusa Fahrudin Hasanović koji je istakao da se ove godine ulažu maksimalni napori kako bi građani Tuzlanskog kantona i ove regije mogli vidjeti i osjetiti vrijeme herojske borbe i nastanka jedinica 2. Korpusa, kroz razne izložbe poput ove a da će poseban pečat ovim aktivnostima dati centralna manifestacija koja će se održati u tuzlanskom Mejdanu u petak 27. septembra od 16,00 sati.

Prisutnima se obratio i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović koji je istakao da je počašćen što je danas imao prilku pogledati ratne fotografije upravo sa onima koji su pisali istoriju tog vremena, te da će Vlada TK i u narednom periodu njegovati sve oblike sjećanja na naše borce koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo.

R.T.

Komentari

Komentara