Fahrudin Hasanović RVI TK: U Podrinje se ne ide praznih ruku jer ćete se vratiti praznog srca

Spread the love
Menprom

Svakog prvog petka u mjesecu septembru Koordinacija boračkih saveza Federacije BiH organizuje posjetu Memorijalnim centrima Veljaci u Bratuncu i Potočarima u Srebrenici, u znak sjećanja na sve žrtve genocida u Podrinju.Nosilac aktivnosti je Savez ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona u saradnji sa svim općinskim organizacijama ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona te Podrinja.

Reha Centar

Ono što je svakako ostalo zapaženo je podatak da nijedna boračka organizacija iz Federacije BiH u Podrinje nije došla praznih ruku, pa su se tako u jutarnjim satima obilazile škole u Križevićima, Glogovi, Voljevici, Srebrenici, Cerskoj i drugim mjestima gdje nastavu pohađaju mali školarci, odnosno učenici osnovnog obrazovanja.

– Svake godine se trudimo da na ovaj dan prije obilaska naših svetih mjesta obiđemo što je moguće više škola u koje nosimo školski pribor te pomagala za nastavu. To je najmanje što možemo tog dana ali sam ove godine posebno sretan jer pored donacija koje su bile prisutne od strane našeg Saveza te Vlade TK, svi naši predstavnici boračkih organizacija iz Federacije BiH su slijedili naše ranije prakse pa su u Podrinje uglavnom stizali sa poklonima za djecu u nekoliko gradova Podrinja – Zvornik, Bratunac,Srebrenica, Milići, Vlasenica. Lijepo je bilo biti tih dana u Podrinju – kazao je Hasanović koji je još dodao da se u Podrinje  ne ide praznih ruku jer se onda vraćate i praznog srca.

Istog dana u Memorijalnim centrima u Bratuncu i Srebrenici položeni su vijenci i cvijeće na spomen obilježja, proučene dove i molitve, održani časovi historije a sve sa jednim ciljem a to je da se genocid počinjen nad Bošnjacima nikada ne zaboravi.

R.T.

Komentari

Komentara