Humanitarni odbojkaški turnir „DMF OFFICE za djecu i majke Onkologije UKC-a Tuzla“

Spread the love
Menprom

Poštovani, DMF Office d.o.o. Tuzla u saradnji sa ženskom odbojkaškom Akademijom MIKASA Tuzla koja se bavi dječijim zdravljem i razvojem, te najvećim i društveno najodgovornijim firmama koje će učestvovati sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona, organizira:

Reha Centar

„ HUMANITARNI   Odbojkaški Turnir „DMF OFFICE za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla“

Naime, na turniru u odbojci, učestvuju žene-uposlenice firmi koje će biti pozvane na turnir i koje će predstavljati svoju kompaniju.Sredstva koja budu prikupljena ovim projektom biti će podijeljena na 2 dijela.

PRVI je kupovina dječije opreme za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a , ( play tablete sa igricama za djecu, igrice, prenosive laptope za igranje u krevetu…) što će im olakšati i uljepšati te omogućiti kvalitetnije i zabavnije provođenje vremena na odjelu, a

DRUGI plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije MIKASA u Federalnoj ligi, koja će po prvi puta imati tu priliku.

Sva djeca danas imaju mobitele i laptope na kojima se zabavljaju, igraju, uče i čitaju. Na ovaj način i uz podršku svih partnera ovog projekta kupiti ćemo isto i ovim mališanima, kao i play statione kao i druge sofisticirane uredjaje za igru i razonodu.

Planirano je da se u nedjelju 23.06.2019.god. odigra turnir velikih firmi iz Tuzle ili filijala Tuzla, na otvorenom (stadion Telex  u centru Grada), na kojem bi igrale samo uposlenice tih firmi.

Press konferencija i druženje novinara sa direktorima firmi ili ovlaštenih lica je planiran za petak 20.06.2019 u 11h na istom mjestu, gdje će biti predstavljeni svi učesnici u projektu kao i njihove firme.

Svaka firma je dužna prijaviti 6 igračica koje će igrati turnir u odbojci i iznijeti teret turnira, te na press konferenciju donijeti baner, zastavice, reklamni materijal, roll up,.

Svakoj ekipi će biti dodjeljena po jedna osoba iz javnog života (političari, pjevači, glumci, velikani sporta BiH), koja će igrati za tu ekipu.Nakon turnira, planirana je zajednička večera (ROSTILJADA) sa uposlenicama firmi koje su učestvovale na turniru u društvu sa menadžmentom te firme, na kojem je planirano i prisustvo predstavnika medija, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, političara, poznatih ličnosti iz Tuzle i Tuzlanskog Kantona, gdje ćemo podijeliti veliki broj nagrada, a dan poslije planirano je uručenje poklona djeci što ćemo i medijski zabilježiti, te družiti se sa

Medijator – Radio Kameleon i  RTVTK.

Mediji koji su podržali projekat su radio KAMELEON, RTV TK, TV 7 ,SLON, KLIX, RSG RADIO, TUZLARIJE, TUZLAINFO, Aktualno.ba

Vrlo bitno je naglasiti da će sve firme učesnice automatski uplatom sredstava za turnir, postati i sponzori Akademije MIKASA, čiju reklamu na, opremi, na press konferencijama, na turnirima, na kampovima ćemo nositi cijelu godinu besplatno. Akademija je sportski brend koji će uplatom kotizacije i takmičenjem u Federalnoj ligi medijski i na svaki drugi način procvjetati. Tuzla će time dobiti jedan zdrav i mlad sportski kolektiv na koga će Tuzla i Tuzlanski Kanton biti ponosni.

Činjenica da imamo 200 djevojčica, 7 trenera, 3 ljekara i 5 volontera, govori o ozbiljnosti i opredjeljenosti Akademije da  postane najveći i najmasovniji sportski kolektiv u BIH.

KOTIZACIJA za turnir, iz čijeg fonda ćemo uplatiti sredstva za kupovinu opreme za dječiju onkologiju i za plaćanje kotizacije za djecu, kao i troškove prostora za igru, sudija i večere je od 1.000 KM do 5.000 KM.

Ukoliko niste u mogućnosti da se takmičite a želite biti dio ovog humanog projekta molimo Vas da sukladno svojim mogućnostima pomognete samu organizaciju turnira. Unaprijed zahvalni.

Ovaj humanitarni turnir predstavlja idealnu priliku da pomognemo djeci oboljeloj od teških bolesti te da im uljepšamo i olakšamo dane u bolnici, kao i da se dio ženskog kolektiva opusti kroz turnir i večernje druženje, te promoviše firmu ili određeni brend firme.

U toku turnira planiran je besplatan razgovor i eventualni savjetodavni razgovor uposlenica koje imaju zdravstvenih problema, sa uvaženim dr Edinom Buljugićem spec. Fizikalne medicine, sportske prevencije i rehabilitacije, čiji će info pult biti postavljen u okviru terena sportsko-rekreativnog centra Telex, razgovor sa specijalnim timom stručnjaka za rješavanje problema sa prekomjernom kilažom i gojaznošću djece i odraslih, razgovor i savjet sa stručnjacima iz kozmetičkog studija Farah Tuzla, razgovor sa fitnes trenerom za žene, razgovor i promocija proizvoda Herba life-smršajmo zdravo.

UKOLIKO IMATE ŽELJU DA UČESTVUJETE, A NEMATE ŽENSKU EKIPU, AKADEMIJA STOJI NA RASPOLAGANJU DA VAM OBEZIJEDI EKIPU REKLAMIRAJUĆI VAŠU KOMPANIJU ILI BREND.

U nadi da ćete nam se prijaviti na turnir i podržati ovu izuzetno veliku HUMANITARNU akciju, srdačan pozdrav.

P.S PRIJAVE PRIMAMO DO 10.06.2019 god.

Molimo vas i da nam sugerišete za određene firme da ih pozovemo za koje znate da postoji interes za učestvovanje na ovakvom turniru.

Sve potrebne informacije vezano za organizaciju turnira i prijave ćete dobiti na broj tel. 061/295-165, kao i na e-mail adresu nermin@dmf.ba

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara